Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσεις την κολλητή σου όπου την ημέρα που είχατε πιει πολύ δεν σε άφησε να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου. Υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που κάνει μια καλή φίλη. Μια μελέτη από το UCLA διαπίστωσε ότι σε περιόδους υψηλού στρες οι γυναίκες κλίνουν προς τις φίλες τους. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της ζωής σας, όπως αντίστοιχα και εσείς είστε πάντα εκεί για αυτούς. Και εδώ είναι μια ματιά πως η φιλία σας εξελίσσεται σύμφωνα με τις δεκαετίες.

Στα 20

Αν δεν βλέπεις τους φίλους σου αν όχι καθημερινά τουλάχιστον μέρα παρά μέρα νιώθεις ότι σου έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Τα ατελείωτα ξενύχτια με ποτά ή χωρίς είναι καθημερινό φαινόμενο. Φίλοι έρχονται στο σπίτι χωρίς καν προειδοποίηση και η μεγαλύτερη ανησυχία σου είναι τι ρούχα θα φορέσεις στο party. Μερικές φορές βέβαια, αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον και ειδικότερα όταν ο αριθμός των ανδρών είναι ίσος με την ηλικία σου. Βλέπεις ότι οι άνδρες συμπεριφέρονται άσχημα αλλά εσύ συνεχίζεις να ελπίζεις στον έναν και μοναδικό. Οι φίλες σου είναι πάντα εκεί να σε παρηγορήσουν καθώς νιώθουν ακριβώς όπως εσύ.

Στα 30

Ξαφνικά η σταδιοδρομία σου έρχεται στο προσκήνιο. Μίζερες ημέρες εργασίας έχουν κάνει την εμφάνιση τους και δυστυχώς οι ώρες τις δουλειάς δεν συμπίπτουν με τους φίλους σου οπότε θα πρέπει να περιοριστείς πλέον σε ένα φαγητό μία με δύο φορές την εβδομάδα. Ναι, ακόμα και οι έξοδοι σας έχουν αλλάξει εκτός του ότι έχουν μειωθεί. Πλέον το ατελείωτο clubbing έχει μείνει σε ένα άλμπουμ στο Facebook  και η πιο συχνή διασκέδαση σας είναι ότι είστε καλεσμένοι σε γάμους άλλων φίλων σας. Περιστασιακά μπορεί να περνάς μαζί τους νύχτες ατελείωτου clubbing για να θυμηθείς τα παλιά αλλά το πρωί το hangover και η δουλειά σου χαλούν τη προηγούμενη βραδιά. Πλέον πρέπει να σκέφτεσαι τους λογαριασμούς που έχεις να πληρώσει και είσαι πολύ καλή στο να το κάνεις μια μέρα πριν λήξει ο λογαριασμός.

 

Στα 40

Πλέον έχεις φτιάξει τη δική σου οικογένεια. Αγαπάς τα παιδιά και τον σύζυγο σου αλλά οι φίλοι σου παραμένουν να είναι η μόνη σου διέξοδος. Οι έξοδοι πλέον έχουν μειωθεί και όταν δεν βγαίνεις παρέα με τον άντρα σου, τις περισσότερες φορές φέρνεις μαζί και τα παιδιά σου. Τσιρίδες, ιστορίες, κλάματα και φωνές δεν σου αφήνουν να χαρείς τον καφέ(ναι, το ποτό έχει γίνει πλέον γρήγορος καφές) ενώ τα περισσότερα νέα σου γυρίζουν γύρω από τη δουλειά και τα μικρά σου διαβολάκια.

Τι σημασία έχει που μεγαλώνεις όμως όταν οι φιλίες μένουν εκεί;