Κάποια στιγμή οι σχέσεις τελειώνουν. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή και έτσι θα συνεχίσει να είναι.  Πως μπορείς όμως να χωρίσεις χωρίς να της σπάσεις (πολύ) την καρδιά; Για αυτό είμαι εγώ εδώ!

Καταρχάς να είσαι σίγουρος ότι θες να χωρίσεις, γιατί ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αν πάλι έχεις ερωτευτεί άλλη, συμβαίνει, αν όμως έχεις κάνει κάτι μαζί της πριν χωρίσεις είσαι κατάπτυστος επισήμως. Ανεπισήμως, είσαι… player!

-Να είσαι ειλικρινής

Όταν θα κάνεις την ανακοίνωση, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Είναι δύσκολο πράγμα η ειλικρίνεια αλλά είναι πραγματική. Μην αρχίζεις τα τρελά «δεν μου αξίζεις, δεν φταις εσύ, φταίω εγώ». Εννοείται ότι εσύ φταις, αλλά δεν είναι της παρούσης. Πες τον πραγματικό λόγο που θες να χωρίσετε. Μακριά από ποτήρια με νερό.

-Μην κάνεις σκηνή

Όλοι οι αποχωρισμοί είναι δύσκολοι. Όλοι. Μέχρι και καναρίνι να φύγει θα στεναχωρηθείς. Μην σε πιάνουν τα κλάματα, μην κάνεις σκηνές, μην ξεφεύγεις από το θέμα και γενικά κοίτα να είσαι στιβαρός. Αυτό, αυτό, αυτό, τέλος. Καλά μην πας και σαν να είσαι πενταήμερη με το Λύκειο. Σοβαρότητα.

-Η ευγένεια κερδίζει

Επειδή σίγουρα (ΣΙΓΟΥΡΑ) θα ακούσεις τα σχολιανά σου μετά την ανακοίνωση, εσύ να είσαι ευγενικός με ό,τι και αν ακούσεις. Ακόμη και αν σε προσβάλει, εσύ μην δώσεις αφορμή να το κάνει χειρότερο. Πιθανότατα θα ακούσεις λόγια θυμού, άντε και καμία αποκάλυψη (σε απάτησα και εγώ αν θες να ξέρεις), αλλά μην απαντήσεις.

-Φύγε σαν κύριος

Αφού έχεις ανακοινώσει τα μαντάτα μην περιμένεις τίποτα. Και μην διανοηθείς «Να είσαι καλά» ή «Καλά να περνάς». Γιατί προφανώς ούτε καλά θα είναι γιατί χώρισε, ούτε σε νοιάζει αν θα περνάει καλά αφού την χώρισες. Η βασική αρχή είναι να είσαι τυπικός και ευχάριστος. Και όχι, δεν θα κάνεις χειραψία. Από εκεί πας εσύ, από την άλλη εκείνη. Τέλος.