Μία γυναίκα που επιλέγει το κόκκινο χρώμα ενός φορέματος, αυτή που στέκει αγέρωχη και σίγουρη πάνω σε ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες, σε αυτό το γυαλιστερό και υπέροχο χρώμα που καταφέρνει να κάνει τον άντρα να γυρίζει και να κοιτάζει επίμονα είναι σίγουρα μία άκρως σεξουαλική αναφορά, ένα ξεχωριστό σημείο!

Και αυτό γιατί παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι όσες φοράνε τα κόκκινα κάνουν τους άντρες να νιώθουν ερωτική και σεξουαλική έλξη άνευ προηγουμένου τη στιγμή που το ίδιο ισχύει και από τη δική τους πλευρά. Αν ένας άντρας είναι ντυμένος με κόκκινο χρώμα, αν στέκεται μπροστά από ένα κόκκινο φόντο μπορεί να την προκαλέσει και να την κάνει να νιώσει την επιθυμία να τον πλησιάσει, να τον αγγίξει και να τον παίξει με το βλέμμα και το σώμα της.

Τώρα μία νέα έκθεση έρχεται, γίνεται μελέτη και λέει ότι το κόκκινο επηρεάζει και τον τρόπο που μία γυναίκα αντιλαμβάνεται μία άλλη γυναίκα. Οι κυρίες που συμμετείχαν στη μελέτη κλήθηκαν να συγκρίνουν τις φωτογραφίες μιας γυναίκας που φοράει κόκκινο, με αυτές στις οποίες κυριαρχεί το λευκό  και τέλος με τις φωτογραφίες μιας γυναίκας που φοράει πράσινο.

Στη συνέχεια κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη σεξουαλικότητα αυτών των φωτογραφικών μοντέλων.Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι απαντήσεις σε ερωτήσεις του τύπου “Αυτή η γυναίκα πόσο νοιάζεται για το sex”; ήταν εξαιρετικώς θετικές όταν η υποψήφια φορούσε κόκκινο. Η σεξουαλικότητά της για κάποιο λόγο έφτανε στα ύψη…η φωτογραφία της ξεχείλιζε από sex!

Οι επιστήμονες δε μπορούν να εξηγήσουν γιατί το συγκεκριμένο χρώμα ξεσηκώνει ερωτικές αντιδράσεις αλλά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αν το επιλέξεις θα βρεθείς στο κέντρο της προσοχής και της έντονης ερωτικής επιθυμίας. Την ίδια στιγμή οι γυναίκες θα σε ζηλέψουν και θα σε κάνουν εχθρό τους αφού θα αποτελείς μία κινούμενη σεξουαλική απειλή!