Γλυκιά Σαρακοστή

Η Σαρακοστή είναι μία περίοδος νηστείας και καταλαμβάνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην χριστιανοσύνη και στους πιστούς. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος, ανεξαρτήτου ηλικίας, ακολουθεί ένα πρόγραμμα νηστείας, τόσο για πνευματικούς λόγους «κάθαρσης» ως ένδειξη ευχαριστίας προς τα Θεία, όσο και για λόγους αποτοξίνωσης, με την εφαρμογή μίας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής.sarakosti-deliolanis-1

Στους πολυχώρους γεύσεων Δεληολάνης, τόσο τα ήθη και τα έθιμα, όσο και η παράδοση τιμώνται όλες τις ημέρες του χρόνου, παρέχοντας κάθε φορά αντίστοιχες γευστικές προτάσεις που ταιριάζουν στην κάθε περίσταση και εποχικότητα.

Η Σαρακοστή στους πολυχώρους Δεληολάνη, αποτελεί μία περίοδο κατά την οποία τιμάται το θρησκευτικό στοιχείο, παρέχοντας νηστίσιμες προτάσεις, τόσο στα γλυκά, όσο και στο φαγητό.

Στο φιλόξενο περιβάλλον των καταστημάτων Δεληολάνης θα ανακαλύψετε μία σειρά από παραδοσιακά Σαρακοστιανά νηστίσιμα γλυκά, όπως:
• Ταχινόπιτα (παραδοσιακή συνταγή με ταχίνι και σησαμέλαιο)
• Ασουρέ-Αμβροσία (πολίτικη συνταγή με θρεπτικές πρώτες ύλες όπως σιτάρι, σταφίδα ξανθή και μαύρη, καρύδια, αμύγδαλα, αποξηραμένο βερύκοκο κ.α.)
• Σιροπιαστά Ανατολίτικα γλυκά με σησαμέλαιο: Μπακλαβαδάκια, φωλίτσες Βυρηττού κ.α. (αυθεντικές γεύσεις από την Κωνσταντινούπολη)
• Μηλόπιτα νηστίσιμη ταψιού
• Σοκολατάκια και βουτήματα από σοκολάτα υγείας παραγωγής μας (σε ποικιλία συνδυασμών με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα)
• Κουλουράκια
• Μουστοκούλουρα (παραδοσιακή ελληνική συνταγή)
• Φλωρεντίνες (με καραμέλα και αμύγδαλο)sarakosti-deliolanis-4

Δροσερή Σαρακοστή

Στην νηστεία μια εξαιρετική πρόταση νηστίσιμης δροσιάς αποτελούν και οι φημισμένες γρανίτες Δεληολάνης.  Δοκιμάστε και εσείς τις διάσημες γρανίτες μας με γεύση λεμόνι, φράουλα και mojito. Tip: Όλες οι γρανίτες μας φτιάχνονται με φυσικό χυμό από φρέσκα φρούτα εποχής που παραλαμβάνουμε καθημερινά από Έλληνες παραγωγούς.

Νηστίσιμο Μενού

Ο μπουφές στον πολυχώρο γεύσεων Δεληολάνης είναι ένας σημαντικός λόγος για να τον επισκέπτεστε κάθε μέρα! Εδώ θα ανακαλύψετε μία πλούσια ποικιλία από νηστίσιμες προτάσεις φαγητού, σε τιμές που συναρπάζουν. Βελτιώστε και εσείς την ποιότητα της διατροφής σας, με σαρακοστιανές προτάσεις φαγητού από €3,50 (take away) καθώς και μία μεγάλη επιλογή σε λαχανικά και όσπρια από το salad bar.

Δεληολάνης – Old Bakers 
Α κατάστημα: Λ. Συγγρού 100, τηλ. 210-8983000
Β Κατάστημα: Κυπρίων Ηρώων 50, Ηλιούπολη, τηλ. 210-8983001.
Γ Κατάστημα: Χρεμωνίδου 55, Παγκράτι, τηλ. 210-7669555.