Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σε ένα ξεχωριστό event στον ιδιαίτερο χώρο του Osterman Bar στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, η Swarovski Hellas σε συνεργασία με το ομώνυμο bar εγκαινίασαν την δράση «Στην Υγειά Τους!» για τη στήριξη της W.I.N. Hellas και είπαν μαζί ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα δύο μοναδικά cocktail «Equinox» και «The Crystal Cobbler» που δημιούργησε αποκλειστικά για το σκοπό ο Cocktailian bartender Γιάννης Κοροβέσης και αποτελούν το βασικό όχημα για τη δράση. Από το τέλος του Νοέμβρη και για δύο μήνες, για κάθε ένα από τα cocktail που θα παραγγέλνουν οι επισκέπτες του bar, 1 ευρώ από τη Swarovski και 1 ευρώ από το Osterman Bar θα συγκεντρώνονται για την υποστήριξη της W.I.N. Hellas.

 

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου και δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μπορείτε να στηρίξετε κι εσείς τη δράση «Στην Υγειά Τους!» με μία επίσκεψη στο Osterman Bar & Dining Room που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου 2014. 

Στην Υγειά Τους!

The Cocktailsosterman

Equinox / Ισημερία

Βασισμένος στην απόλυτη ισορροπία που φέρνει στο μυαλό μας η έννοια της ισημερίας, ο Γιάννης δημιούργησε αυτό το cocktail με έμπνευση την αρμονία και την ισορροπία που  επιτυγχάνουν για καλό σκοπό, δύο τόσο ετερόκλητες εταιρίες όπως είναι η Swarovski Hellas και το Osterman Bar.

Συστατικά:

Tequila reposado

Mango puree

Apple liqueur

Homemade vanilla syrup

Lime juice

The Crystal Cobbler

Το συνθετικό cobbler δηλώνει  ένα cocktail που βασίζεται στο κρασί. Γι’ αυτή τη συνταγή o Γιάννης διάλεξε το Gewürtztraminer Wine, εμπνευσμένος από την κοινή προέλευση της Swarovski και του κρασιού από την Αυστρία. Το  Crystal στο όνομα του ποτού, μας θυμίζει τη λάμψη των κρυστάλλων της εταιρίας.

Συστατικά:

Gewürtztraminer Wine

Sweet vermouth

Homemade vanilla syrup

Fresh rosemary

Bergamot jam

Λίγα λόγια για το Γιάννη Κοροβέση

Ο Γιάννης είναι Cocktailian bartender και ιδρυτής και συντάκτης του site bitterbooze.com. Εργάζεται στο Osterman Bar & Dining Room ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΙΕΚ Le Monde.