Είναι το Α και το Ω στην ανθρώπινη κοινωνία η πραγματική φιλία. Άνθρωποι με ξεχωριστή προσωπικότητα, με ξεχωριστά ενδιαφέροντα και κουλτούρα, αλλά μοναδικοί στο να μας δίνουν συμβουλές και να μας συμπαραστέκονται σε κάθε δυσκολία μας. Φίλοι με κάθε έννοια!

Αναζητήσαμε έτσι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τους φίλους από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φίλους και σου τα παρουσιάζουμε:

Κοιτάζουν μόνο τα θετικά σου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τους πραγματικούς φίλους. Οι πραγματικοί φίλοι δεν κοιτάζουν επιφανειακά και εκτιμούν τα θετικά στοιχεία μας.

Δεν προσποιείσαι: Με τους αληθινούς φίλους μπορείς να γελάσεις ή να κλάψεις, να είσαι σοβαρός ή… party animal, αλλά να νιώθεις πάντα ο εαυτός σου εκείνη την στιγμή.

Μετράει πάντα η καλοσύνη: Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές ανάμεσα στους φίλους. Αναγνωρίζεις όμως τους πραγματικούς φίλους από τον τρόπο που μιλούν ακόμη και σε εκείνες τις στιγμές.

Τα λάθη είναι στη ζωή: ΠΟΤΕ οι πραγματικοί φίλοι δεν κατηγορούν για τα λάθη. Όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Αν δεν πάθεις… δεν θα μάθεις!

Ισορροπία στην παρέα: Δεν είναι one man show μια παρέα αληθινών φίλων. Όλοι είναι ισάξιοι μεταξύ τους, υποστηρίζουν και υποστηρίζονται.

Η συγγνώμη έχει αξία: Όταν υπάρχουν οι τσακωμοί, οι αληθινοί φίλοι έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη και να αναγνωρίσουν τα λάθη. Κατανοούν και μπορούν να συγχωρέσουν ή να ζητήσουν συγχώρεση αντίστοιχα.

Αφοσίωση, κατανόηση και αντίληψη: Σε μια πραγματική φιλία η αφοσίωση είναι το σημαντικότερο. Ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Οι αληθινοί φίλοι είναι η σπίθα πίσω από σένα που θα καίει για πάντα!

Χώρο για βελτίωση και ανάπτυξη: Η ζωή και οι προσωπικότητες μεταβάλλονται διαρκώς. Οι πραγματικοί φίλοι δίνουν χώρο ο ένας στον άλλον για να βελτιωθούν, να αναπτυχθεί ο νέος χαρακτήρας και φυσικά να μοιράζονται τον νέο τους εαυτό.

Φροντίζουν την παρέα: Μια παρέα από πραγματικούς φίλους είναι σαν ένα φυτό: Θέλει πότισμα για να διατηρηθεί ζωντανή! Έτσι δεν αφήνουν ποτέ τη ρουτίνα να κάτσει στο τραπέζι τους. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή!

Γιορτάζουν όταν συμβαίνει κάτι καλό: Οι αληθινοί φίλοι γιορτάζουν τις νίκες τους. Θέλουν το καλύτερο για σένα και για όλους στην παρέα. Είτε πήρε κάποιος προαγωγή, είτε ερωτεύτηκε είτε … αδυνάτισε! Η χαρά του ενός είναι η χαρά όλων!