Σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα κατοικίδιο, αλλά τόσο τα έξοδα, όσο και η διαρκής φροντίδα που ζητούν σου δημιουργούν αμφιβολίες. Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτά τα ζωάκια που είναι αξιολάτρευτα και το κόστος συντήρησης τους είναι ελάχιστο!

-Πουλιά

Είναι από τα κατοικίδια που απαιτούν την λιγότερη φροντίδα ενώ προσφέρουν και ηρεμία με το όμορφο τραγούδι τους.  Ένα όμορφο καναρίνι δεν κοστίζει υπερβολικά, όπως και ο εξοπλισμός που απαιτεί για να επιβιώσει. Το κλουβί του χρειάζεται μια φορά καθάρισμα, ενώ τα νύχια του μια φορά τον μήνα. Το προσδόκιμο ζωής του είναι από 5 μέχρι 15 (σπάνια) χρόνια. Εννοείται, πως  μπορείς να αγοράσεις ένα ζευγάρι το οποίο θα προσφέρει μοναδικό θέαμα με τα χρώματα του αλλά και το τραγούδι του.

-Χάμστερ και μικρά τρωκτικά

Είναι από τα πιο συμπαθητικά κατοικίδια που μπορείς να βρεις στο εμπόριο. Τόσο τα χάμστερ, όσο και τα σκιουράκια, είναι παιχνιδιάρικα και μπορούν να σου προσφέρουν άπειρες στιγμές… γέλιου και χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη ημέρα. Το κλουβί τους, αλλά και η αγορά τους, δεν είναι ακριβά ωστόσο χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 4 μέχρι 6 ετών και όταν ζευγαρώνουν… πολλαπλασιάζονται!

-Μικρές σαύρες

ΟΚ, δεν είναι και τα πλέον συμπαθητικά ζωάκια αλλά είναι παρεξηγημένα. Οι μικρές σαύρες Gecko δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 15 πόντους, οπότε δεν θα καταλήξεις στο σπίτι με ένα… δεινόσαυρο ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Για παράδειγμα, ένα ενήλικο αρσενικό τρέφεται μέρα παρά μέρα. Χρειάζονται, ωστόσο, αρκετή ζέστη και υπεριώδεις ακτίνες ενώ υπάρχει πρόβλημα αν δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής μετά από κάθε επαφή μαζί του. Ζουν από 10 έως 20 χρόνια.

-Χρυσόψαρα

Αναφέρουμε συγκεκριμένα τα χρυσόψαρα επειδή αν θες να αγοράσεις ενυδρείο με ψαράκια, τότε ανεβαίνει και το κόστος κατακόρυφα αλλά και ο χρόνος φροντίδας που απαιτείται. Ένα χρυσόψαρο δεν κοστίζει, όπως και η γυάλα με το φαγητό του. Χρειάζεται αλλαγή το νερό του ανά μια εβδομάδα και ζει για αρκετά χρόνια, ωστόσο χρειάζεται αρκετή προσοχή στην ποσότητα του φαγητού που του βάζεις.