Οι fans του Star Wars εδώ και 4 δεκαετίες προσπαθούν να βρουν γιατί μιλάει έτσι ο αγαπημένος δάσκαλος Yoda. Η απάντηση επιτέλους δόθηκε!

Η Sci-Fi expert (δεν ξέρουμε αν είναι το επάγγελμά της αυτό), Amelia Hill, έκανε έρευνες και μας έδωσε την δική της ερμηνεία για την ομιλία του Yoda. Για όσους (λίγους) δεν γνωρίζουν, ο δάσκαλος των Jedi τοποθετεί τις φράσεις ανάποδα, κάτι το οποίο άλλωστε τον έχει κάνει trademark!

Η Hill, λοιπόν, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως πιθανότατα έτσι μιλάει το είδος του Yoda, βασιζόμενη στο γεγονός πως όλα τα είδη που έχουμε δει στις ταινίες παρόμοια με το δικό του μιλούν με τον ίδιο τρόπο.

Σε αυτό πρόσθεσε πως τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα του Yoda, οπότε αντιμετωπίζει δυσκολίες να την μιλήσει. Κάτι πάντως το οποίο δεν στέκει και απόλυτα μιας και μιλάμε για έναν οργανισμό 900 ετών!

Μια άλλη εξήγηση από τον χρήστη Ben Skywalker αναφέρει πως ο Yoda λόγω ηλικίας έχει κουραστεί πραγματικά να ακούει τις φράσεις ίδιες και για τον λόγο αυτό τις αλλάζει ώστε να αποτυπώνονται ευκολότερα στους άλλους.

Εμάς πάντως δεν μας έπεισε καμία απάντηση…