Για να γίνεις μπαλαρίνα πρέπει να έχεις πειθαρχία να ακολουθείς τη σωστή μεθοδολογία, να προσέχεις κάθε σου κίνηση. Από την άλλη το twerking ήρθε για να μείνει είτε σου αρέσει είτε όχι. Κάθε γενιά  εφευρίσκει κάποια νέα κίνηση χορού ή ένα χτένισμα ή ακόμα και ένα είδος μουσικής που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να ερεθίσει, να εξαγριώσει αλλά κυρίως να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη γενιά. Μη ξεχνάς άλλωστε πως τη δεκαετία του 1920 δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποκαλούσαν τη jazz, “μουσική του διαβόλου”.

Το παρακάτω βίντεο έχει συγκεντρώσει πάρα πολλές προβολές και υπάρχει ένας καλός λόγος γι αυτό. Η απίστευτη ευελιξία, αλλά και η χορογραφία των κοριτσιών δίνουν έναν μαγικό λόγο για τον τρόπο που θέτουν τις δεξιότητες τους σε επίπεδο επαγγελματισμού κάνοντας κάτι που αγαπούν. 

obkh4t5woeom7pgnkzix

 

Το λεξικό ορίζει το twerk σαν το χορό δημοφιλούς μουσικής με  ένα σεξουαλικά προκλητικό τρόπο με τη συμμετοχή από ενθουσιώδεις κινήσεις της λεκάνης και χαμηλή στάση. Το πρώτο τραγούδι για twerk ήταν το  “Whistle While You Twurk”  από τους Ying Yang Twins.

Στη συνέχεια άρχισαν να ξεπηδούν στη μουσική σκηνή διάφορα τραγούδια από πολλούς καλλιτέχνες, για παράδειγμα το “Check on it” από τη Beyonce. Ακόμη και ο Justin Timberlake ράπαρε αναφέροντας το twerk, “Let me see what you’re twerking with / Go ahead, be gone with it, Look at those hips”.Και φυσικά ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το twerk της Miley  στα MTV Video Music Awards το 2014.

Οι παρακάτω μπαλαρίνες όμως ανέβασαν το επίπεδο σε αυτό που ονομάζουμε twerking.