Η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα. Παρακαλάς να τελειώσει ή αν είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εβδομάδα από την Τρίτη. Όμως υπάρχουν 4 τρόποι για να μην… σκας που ξεκινάει η εβδομάδα!

 

-Ρύθμισε το εσωτερικό σου ξυπνητήρι

 

Βγες το Σάββατο και ξενύχτα όσο θες, ωστόσο μην μείνεις στο κρεβάτι την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι. Ο ύπνος αυτός, θα σου κοστίσει, γιατί την Κυριακή δεν θα μπορέσεις να κοιμηθείς σε μια λογική ώρα και έτσι θα μείνεις… ξάγρυπνος! Αυτόματα, το πρωί που θα πρέπει να σηκωθείς για να πας στη δουλειά, με τα μάτια σου τόσο πρησμένα που θα νομίζουν οι συνάδελφοι σου πως παίζεις στο sequel του Fight Club. Είναι βασικό να κοιμηθείς σωστά την Κυριακή, ώστε την Δευτέρα να ξυπνήσεις φρέσκος.

 

-Άνοιξε τα παράθυρα σου

 

Όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει το πρωί της Δευτέρας, άνοιξε αμέσως τα παράθυρα στο δωμάτιο σου. Το φως της ημέρας θα δώσει ώθηση στον οργανισμό σου ενώ θα ενεργοποιήσει και τον μεταβολισμό σου. Όπως έχει αποδείξει και το Northwestern University, όσο πιο πολύ κάτσεις στον ήλιο, τόσο πιο καλό θα είναι για σένα, ενώ προτείνεται να πιεις τον καφέ σου έξω ή κοντά σε ένα παράθυρο για να ξεκινήσει ιδανικά η Δευτέρα σου.

 

-Ξεκίνα την ημέρα με γυμναστική

 

Η ελαφριά άσκηση μπορεί όχι απλά να σε ξυπνήσει, αλλά να αυξήσει την ζωτικότητα σου, όπως ανακοίνωσαν Ούγγροι επιστήμονες. Δεν χρειάζεται να κάνεις γυμναστική για να… φουσκώσεις! To stretch και οι ελαφριές επικύψεις μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργές ενώ το ντους μετά θα σε γεμίσει ενέργεια.

 

-Σκέψου… θετικά!

 

Όταν ξαπλώνεις την Κυριακή σκέφτεσαι το ξύπνημα της Δευτέρας, τις υποχρεώσεις της εβδομάδας που ξεκινάει και όλα αυτά. Αυτό είναι η συνταγή της… καταστροφής! Βρετανοί επιστήμονες, ανακάλυψαν πως το να σκέφτεσαι αρνητικά πράγματα στο κρεβάτι, αυξάνει την έκκριση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Σκέψου θετικά και τα αποτελέσματα θα τα δεις με το πρωινό ξύπνημα.