H WIND βρίσκεται 4 χρόνια κοντά στην Animal Action για τη φροντίδα άστεγων ζώων η WIND και στηρίζει «Στην Πράξη» πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η WIND βρίσκεται στο πλευρό των φιλόζωων καθώς συνεχίζει και φέτος, σε συνεργασία με την Animal Action, το πρόγραμμα στειρώσεων άστεγων ζώων στην Αττική. Το πρόγραμμα, μέσω του οποίου από το 2011  έχουν στειρωθεί περισσότερα από 300 ζώα, σκυλάκια και γατάκια, ξεκίνησε συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα των ζώων- και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας WIND «Στην Πράξη».

Όταν οι υποχρεώσεις της Τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τέτοιες και οι πόροι ανθρώπινοι και οικονομικοί δεν επαρκούν, την προσπάθεια να εξασφαλίσουν  στους τετράποδους “άστεγους” τα στοιχειώδη μιας καλής ζωής αλλά και να περιορίσουν το πολλαπλασιασμό τους έχουν αναλάβει σχεδόν εξολοκλήρου εθελοντές, μέλη φιλοζωικών σωματείων και ομάδων που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και ψυχή για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για αυτούς τους ξεχωριστούς «πολίτες» κάθε δήμου. Σε αυτή την αξιέπαινη και σημαντική προσπάθεια έρχεται αρωγός η WIND.

Και για τη χρονιά αυτή, το πρόγραμμα εστιάζεται στο λεκανοπέδιο, υλοποιείται από την Animal Action με συμπαραστάτη WIND στηρίζοντας για 4η χρονιά  τις μακροχρόνιες προσπάθειες των εθελοντών για μια πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στους δρόμους είτε επειδή γεννήθηκαν εκεί, είτε επειδή η ανωριμότητα και η ασυνειδησία των ανθρώπων τα εξανάγκασε να βρεθούν εκεί χωρίς στέγη και τροφή. Για την υλοποίησή του, σημαντική είναι και η συνεισφορά των εθελοντών που αναλαμβάνουν τον εντοπισμό και τη μεταφορά των ζώων στις κινητές κτηνιατρικές ομάδας ή στις συνεργαζόμενες κτηνιατρικές κλινικές, που συνεργάζονται με την Animal Action.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο περιορισμός δημιουργίας νέων αδέσποτων και την ασφάλεια των κατοίκων, η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και τελικά η υιοθεσία των ζώων από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδέσποτων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια!

 ««Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η Animal Action στέλνει ένα μήνυμα δράσης!  Όλοι μαζί – ομάδες πολιτών, ΜΚΟ, εταιρίες, δήμοι, περιφέρειες – βοηθάμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στη χώρα μας. Για 4η συνεχόμενη χρονιά η WIND συμπαραστέκεται στις δράσεις μας και μεταδίδει μαθήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για όλους ακόμα και για τους τετράποδους φίλους μας! Την ευχαριστούμε!» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Animal Action, Αμαλία Σωτήρχου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τα ζώα ειδικά τα συντροφιά όπως ο σκύλος και η γάτα, δεν είναι «απλά ένας σκύλος/γάτα». Είναι πλάσματα που έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή μας, μας μαθαίνουν μεταξύ άλλων την πραγματική έννοια της φιλίας, της ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης, της εμπιστοσύνης και της αγνής και απλής χαράς ακόμα και όταν οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες.

Ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής και γενικά η προστασία των ζώων από βάναυσες συμπεριφορές είναι δείκτης μιας πολιτισμένης κοινωνίας , σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες αλλά και θέμα ηθικής τάξης.

Σχετικά με την AnimalAction

H Animal Action (πρώην GAWF),  ιδρύθηκε το 1959 και είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο.

H Animal Action σαν μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση αναλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  • Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων: η στείρωση είναι ο μόνος ανθρωπιστικός τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων. Η κινητή κτηνιατρική μας ομάδα στειρώνει αδέσποτα ζώα σε όλη την Ελλάδα κυρίως όμως σε περιοχές που δεν υπάρχει κτηνίατρος.
  • Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών: η ειδικευμένη σε ιπποειδή κινητή κτηνιατρική ομάδα της Animal Action διοργανώνει εκστρατείες περίθαλψης αλλά και εκπαίδευσης γύρω από την φροντίδα των αγαπημένων μας αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών και πόνι.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά για να δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς φιλόζωους.
  • Ομάδες Πίεσης (lobbying): Εφαρμογή και βελτίωση των νόμων που αφορούν στα ζώα. Μεγάλη επιτυχία της Animal Action σημειώθηκε με την ψήφηση του τελευταίου νόμου  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την προστασία των ζώων, καθώς για πρώτη φορά και με πανευρωπαϊκή πρωτιά, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θέαμα και άλλες συναφείς δραστηριότητες (π.χ. τσίρκο, δελφινάρια, κλπ)!
  • Εκστρατείες υπέρ της προστασίας των παραγωγικών ζώων (αυγά, μεταφορά ζώων, κλωνοποίηση) ως αποκλειστικός εκπρόσωπος του Eurogroup for Animals.

Ο οργανισμός δεν επιδοτείται από το κράτος άλλα στηρίζεται στα μέλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάνω από 50 χρόνια φιλοζωικής δράσης στην Ελλάδα

Ενισχύσετε το έργο της Animal Action στέλνοντας SMS στο 54574

(συνολική χρέωση €2,48)