Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, οπότε γιατί να μην σώσεις έστω και λίγα ευρώ;

Τώρα λοιπόν που ξεκίνησε η νέα χρονιά, πάρτο απόφαση (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα για να πας επιτέλους εκείνες τις καλοκαιρινές διακοπές που ονειρευόσουν ή να αγοράσεις τις dreamy γόβες που είδες. Ακολούθα τα παρακάτω tips και δες τον τραπεζικό σου λογαριασμό να ανεβαίνει!

-Φτιάξε έναν λογαριασμό αποταμίευσης

ΟΚ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μην χαλάς χρήματα. Ξεκίνα να αποταμιεύεις ένα μικρό ποσό, πχ 10% από τον μισθό σου. Προφανώς και δεν γίνεται να φυλάς όλο σου τον μισθό μιας και τα έξοδα στην σήμερον ημέρα έρχονται από παντού…

-Μείνε στην λίστα

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε τα έξοδα που έχεις για τον μήνα; Πόσα είναι (μην λιποθυμάς); ΟΚ, μείνει ΜΟΝΟ σε αυτά. Όσο πιο πειθαρχημένη είσαι, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις τον στόχο σου!

-Χρησιμοποίησε κάρτα

Εκτός από την φοροελάφρυνση (λέμε τώρα) θα έχεις και card points. Έτσι θα καταφέρεις να κρατήσεις χρήματα και από εκεί, καθώς με τους πόντους μπορείς να φτάσεις ακόμη πιο κοντά στο ποσό που θες να αποταμιεύσεις.

-DIY, η τέχνη που σώζει

Όπου DIY, βάλε Do It Yourself. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να μεταποιήσεις την παλιά σου φούστα σε μια supermini φούστα, να φτιάξεις μόνη σου έναν πίνακα για το σαλόνι σου αντί να αγοράζεις και γενικά… όπου πιάνει το χέρι σου!

-Second Hand ρούχα

Είναι η νέα μόδα ένεκα της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που πουλούν second handed ρούχα και παπούτσια ενώ υπάρχουν και μαγαζιά που πουλάνε ρούχα με το… κιλό!

Καλή επιτυχία και σκέψου τι θα αγοράσεις!