Έχεις αρχίσει να ξεφυλλίζεις με χαρά το περιοδικό «Γάμος, Βάφτιση & Κουμπαριές» (θυμηθείτε να κατοχυρώσω τον τίτλο) και να τσακίζεις σελίδες με νυφικά που θα ήθελες να φορέσεις τη μέρα του γάμου σου. Πριν αρχίσεις να τραγουδάς «Ο άντρας που θα παντρευτώ…» σαν τη Μάρθα Καραγιάννη για τα μάτια του δικού σου Φαίδωνα Γεωργίτση, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τις αρετές που είναι καλό να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός σου, γιατί δεν αρκεί ‘’να φορεί ολόχρυσο ρολόι, να βάζει πολλή κολόνια και να σε αφήνει κι εσένα να τριγυρνάς με παντελόνια’’:

Μοιράζεται τις ίδιες πεποιθήσεις και ηθικές αξίες με εσένα

Θα στο θέσω απλά, σκέψου εσύ να είσαι άθεη και εκείνος θρήσκος και να πρέπει να αποφασίσετε αν θα βαφτίσετε θρησκευτικά το παιδί…Το οποίο σε οδηγεί στο δεύτερη αρετή που είναι να

μπορεί να συμβιβάζεται

Επίσης, είναι σημαντικό ο άνθρωπος που ελπίζεις να βρίσκεται στο πλευρό σου όλη την υπόλοιπη ζωή σου θέλεις να «βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό σου» δηλαδή να σε στηρίζει, να σε εμπιστεύεται (και να τον εμπιστεύεσαι) και να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Σε ικανοποιεί σεξουαλικά

Το «Για πάντα Μαζί» θέλει καλό κρεβάτι, διαφορετικά μην βιαστείς να διαλέξεις βέρες!

Είναι πιστός

Εντάξει, ξέρεις, το χέρι μας στο Ευαγγέλιο δεν το βάζουμε για κανέναν αλλά αν σου έχει δώσει πολλά περιθώρια αμφιβολίας μέχρι τώρα σκέψου το διπλά και τριπλά αν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη σε βάθος χρόνου.

Γελάτε πολύ και απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου

Η κοινή αίσθηση του χιούμορ είναι πολύ σημαντική για δύο ανθρώπους που έχουν σκοπό να ενώσουν τη ζωή τους. Αν γελάτε μαζί, θα μπορείτε και να περνάτε καλά μαζί δίχως να χρειάζεστε την παρουσία τρίτων για να γεμίζουν τα «κενά» (και οι «τρίτοι» είναι από ένα παιδί, μέχρι ένα «τρίτο πρόσωπο»).

Αγαπά τα ελαττώματα σου…

…ακόμα κι αν τον εκνευρίζουν πολύ, αναγνωρίζει πως είναι κομμάτι του χαρακτήρα σου.

Έχετε κοινούς στόχους για το μέλλον

Αυτός ονειρεύεται μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά και σκυλιά και εσύ ονειρεύεσαι τη θέση της CEO (άσε, που είσαι και αλλεργική στα σκυλιά). Εσύ θέλεις σε λίγα χρόνια να μετακομίσετε στην επαρχία και εκείνος δηλώνει παιδί της πόλης. Μην το αναλύσω περαιτέρω…

Δεν σε περιορίζει

«Αυτή η φούστα είναι πολύ κοντή, δεν σου επιτρέπω να τη φορέσεις», «Μην βγεις με αυτούς τους φίλους σου απόψε», κανόνες που μπορεί να σε περιορίζουν και να μη σε κάνουν να αισθάνεσαι ο εαυτός σου. Επίσης, μια παράμετρος που ωφέλιμο είναι να τη σκεφτείς σε βάθος χρόνου.

Τέλος, σε αγαπάει απεριόριστα

…που πρακτικά σημαίνει πως κάνει όλα τα παραπάνω!