Αν λάβουμε υπόψη την εξελικτική θεωρία, ο φόβος ήταν πάντοτε η βασική αιτία της εξέλιξης και κινητοποιούσε τα είδη. Ο κίνδυνος αφανισμού έκανε απαραίτητη την ευκολία προσαρμογής των ειδών, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Σήμερα ο φόβος περιορίζεται σε συγκεκριμένους τομείς, εκφράζεται κυρίως με άγχος και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, με αδυναμία δράσης. Έχουμε μία παθητική στάση, δεν υπάρχει τίποτα το περιπετειώδες και το καινούριο, μόνο μοτίβα που επαναλαμβάνονται.

Ωστόσο, η ανθρώπινη φύση έχει ανάγκη από αυτό το κάτι παραπάνω, είναι γραμμένο στα γονίδιά μας, και η ανάγκη μας αυτή συνδυάζεται άμεσα με την περιέργεια που μας διακρίνει. Η σωματική αδυναμία του ανθρώπου εξισορροπείται από τις γνωστικές του λειτουργίες και την περιέργεια που τον διακατέχει. Χωρίς περιέργεια για το άγνωστο, ο σημερινός τρόπος ζωής δε θα είχε επιτευχθεί, και χωρίς τα σύγχρονα μέσα, η επιβίωση του ανθρώπου μπορεί να μην ήταν εφικτή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να ικανοποιήσουν αυτή τους την ανάγκη μέσω της σεξουαλικής τους ζωής.

Σαφώς, στην περίπτωση του ανθρώπου, που δεν δρα μόνο βάσει ενστίκτου αλλά και βάσει λογικής, υπάρχει η επιλογή ενός πολύ ήρεμου τρόπου ζωής, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας πιο ήρεμης σεξουαλικής ζωής, που δικαιολογείται δεδομένου ότι προσφέρει ασφάλεια. Με άλλα λόγια, όλα είναι επιλογές. Αρκετά, όμως, με την εισαγωγή! Για να δούμε μερικά από τα υπέρ και τα κατά των σεξουαλικών επιλογών μας.

Όταν επιλέγεις μια ήρεμη σεξουαλική ζωή:

  1. Έχεις την ασφάλεια του σπιτιού σου και την άνεσή σου
  2. Έχεις την ευκαιρία να πειραματιστείς όσο θέλεις χωρίς τις συνέπειες της δημόσιας έκθεσης
  3. Μπορείς το κάνεις όσο ρομαντικό και όσο άγριο θέλεις
  4. Μετά από κάποιο διάστημα, αρχίζει να υπάρχει μια επανάληψη
  5. Μακροπρόθεσμα, απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον, και εξισορροπείται κυρίως από την ύπαρξη αγάπης ανάμεσα στο ζευγάρι
  6. Όταν υπάρχουν εναλλαγές με μια πιο περιπετειώδη σεξουαλική ζωή, ικανοποιούνται όλες οι ανθρώπινες ανάγκες σε αυτόν τον τομέα

 

Όταν επιλέγεις μια πιο περιπετειώδη σεξουαλική ζωή:

  1. Το επαναληπτικό μοτίβο μπορεί να αναβάλλεται επ’ αόριστον
  2. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον
  3. Η αίσθηση του απρόοπτου αλλά και τα διάφορα απρόοπτα το κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό από όσο περίμενες
  4. Αποκτάς καινούριες εμπειρίες που σου μένουν, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αξέχαστες
  5. Έχεις λιγότερα απωθημένα και γεμίζεις ενέργεια
  6. Ικανοποιείς την περιέργειά σου και αξιοποιείς τη φαντασία σου στο έπακρο
  7. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σας πιάσουν (λίγο χιούμορ και λίγο γέλιο παραπάνω δεν πειράζει!)
  8. Εκτός κι αν είναι η αστυνομία αυτή που σας εντοπίζει (δεν χρειάζεται άγχος, αναπνοές!)
  9. Όταν υπάρχουν εναλλαγές με ήσυχη σεξουαλική ζωή, ικανοποιούνται όλες οι ανθρώπινες ανάγκες σε αυτόν τον τομέα

Όλα τα παραπάνω σαφώς και εξαρτώνται από την προσωπικότητα και τις ανάγκες του καθενός, αλλά και του συντρόφου του. Όλα χρειάζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλειοψηφία των ανθρώπων αποφασίζει να τα συνδυάζει. Να υπογραμμιστεί ότι σκοπός του άρθρου δεν είναι να καθοδηγήσει ή να παροτρύνει, αλλά να απενοχοποιήσει κάποιες σεξουαλικές συμπεριφορές μέσω μιας διαφορετικής οπτικής γωνίας.