Η σχέση με αυτόν τον τύπο ανθρώπου

Δεν ταιριάζετε σε τίποτα απολύτως, οι απόψεις σας είναι τελείως διαφορετικές, όπως και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε οτιδήποτε συμβαίνει. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο επαφής. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν συνεχώς τσακωμοί και υποδείξεις του «σωστού τρόπου». Μια τέτοια σχέση σε κρατάει σε εγρήγορση, δε σε αφήνει να ηρεμήσεις και το πάθος δεν σβήνει εύκολα. Ο συνδυασμός του έρωτα, όταν είστε καλά, και του σεξ όταν μαλώνετε διεγείρει απίστευτα τον εγκέφαλο. Είναι πιο συχνός στις νεαρές ηλικίες, δεδομένου ότι μεγαλώνοντας γίνεσαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος για το τι θέλεις και αποφασιστικός για να το αποκτήσεις. Είναι πιθανότερο να είναι ο/η εραστής σου, παρά ο/η σύζυγός σου. Τόσο απλά.

 

Βασικοί λόγοι που εγκαταλείπεις μια τέτοια σχέση

Με το πέρασμα των χρόνων κατανοείς πως δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα μέλλον με έναν τέτοιον άνθρωπο. Αναζητάς την εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τον σεβασμό στα λεγόμενά σου, την ήρεμη συζήτηση, την κατανόηση για τη δουλειά σου, τον θαυμασμό για τα επιτεύγματά σου, τη στήριξη που τόσο έχεις ανάγκη για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Επιθυμείς να είσαι με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν ταιριάζετε σαφώς σε όλα, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε μαζί, σε κάνει να χαμογελάς και έχετε κάποια σημεία επαφής, έστω και λίγα.

 

Όταν η διαφορετικότητα οδηγεί σε απόρριψη και επιθετικότητα

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες αυτής της σχέσης είναι η πεποίθησή σου ότι νοιάζεται για εσένα, γι’ αυτό και απορρίπτει πολλές από τις επιλογές σου. Το χειρότερο; Νομίζεις ότι οι σφαλιάρες που σου δίνει, -και σου αρέσει που το παίζει σκληρός άντρας, εξάλλου τι είναι μια σφαλιάρα; Το έκανε γιατί ζήλεψε-, είναι αποτέλεσμα της δική σου συμπεριφοράς που προκάλεσε τη ζήλεια του, και σου αρέσει που ζηλεύει γιατί αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεται. Αντίστοιχα, ως άντρας θεωρείς ότι οι όποιες προσβολές της προς το πρόσωπό σου και η επιθετική της στάση πηγάζουν από την αδυναμία της να ελέγξει τα συναισθήματά της. Υπό άλλους όρους αυτή η συμπεριφορά θα χαρακτηριζόταν ως «έλλειψη αποδοχής».

 

Πότε πρέπει σίγουρα να φύγεις

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να παραμείνεις σε μία προβληματική σχέση, στην οποία δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αντιλαμβάνεσαι τη ζήλεια και τα όποια χτυπήματα ως κάτι χαριτωμένο, σου ζητάει να παρατήσεις τα όνειρά σου για να είστε μαζί, και νιώθεις πως πρέπει να αποδείξεις την αξία σου για να αποκτήσεις την εκτίμηση και τον θαυμασμό που σου αξίζει. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, φύγε, και μην κοιτάξεις πίσω. Δεν κάνεις τη λάθος επιλογή. Η μόνη λάθος επιλογή είναι να μείνεις.