Μετά από μία μακροχρόνια σχέση, τελικά χωρίζεις. Ακόμα και να πίστευες ότι αυτός ο δρόμος ήταν ο καλύτερος και για τους δύο, δεν σημαίνει ότι ο χωρισμός θα ήταν παιχνιδάκι για σένα. Που τελικά δεν ήταν, όπως κατάλαβες στην πορεία.

Το χειρότερο απ’όλα όμως, είναι όταν βλέπεις τον πρώην σου να προχωράει την ζωή του πιο γρήγορα απ’όσο φανταζόσουν. Ο ένας μήνας μετά, δεν κατάλαβες καλά-καλά πώς πέρασε. Σαν ενήλικη γυναίκα που είσαι, πρέπει να το διαχειριστείς σωστά και με ένα επίπεδο. Στο ύψος σου, λοιπόν.

Για να καταφέρεις να ξεπεράσεις την ύπαρξη της νυν και την απώλεια του πρώην, ακολούθησε τα παρακάτω 4 βήματα με σίγουρα αποτελέσματα.

large

1. Επικοινωνία

Μπορεί να χώρισες μαζί του, να του είπες όλα όσα ήθελες και όλα θες να ξέρει εκείνος για σένα (τύπου ό,τι χρειαστείς θα είμαι εδώ και τελικά αυτό δεν γίνεται ποτέ), αλλά συνεχίζεις να του μιλάς χωρίς λόγο. Ακόμα και με νέα σύντροφο (ποιος την υπολογίζει τελοσπάντων;), ενδιαφέρεσαι να μάθεις πως είναι, τι κάνει και γενικά κάνεις το χειρότερο λάθος. Η συνήθεια είναι πολύ σημαντική το ξέρω, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση. Και οι δύο!

2. Συναντιέστε μόνοι

Είτε απλά για ένα καφέ (δύο καλοί φίλοι;;), είτε σεξουαλικά. Έλα, μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Βέβαια, δεν είναι τόσο παράξενο γιατί όλοι οι πρώην χωρίζουν και μετά βρίσκονται που και που. Αλλά το μόνο που καταφέρνεις, είναι να παρατείνεις την ήδη δύσκολη κατάσταση της ψυχολογίας σου. Δεν τον ξεπερνάς έτσι.

3. Social Media

Η λύση για τα social media είναι μόνο μία. Delete από παντού. Αλλά επειδή όπως είπα και παραπάνω είσαι και ενήλικη, και αυτά δεν είναι του στυλ σου, φρόντισε απλά να μη τσεκάρεις καθημερινά τα προφίλ του. Θες δηλαδή να βλέπεις συνέχεια τη νέα του κατάκτηση; Μπα!

4. Φίλοι

Αυτό ίσως είναι το μοναδικό που δεν βρίσκεται στο χέρι σου για να το λύσεις. Δεν μπορείς επειδή χώρισες με τον πρώην σου, να σταματήσεις να μιλάς σε άτομα που κατά την διάρκεια της σχέση σας, μίλαγες, διασκέδαζες και ήρθες κοντά με κάποια άτομα. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να μην παρευρίσκεσαι σε όλες τις εξόδους που ξέρεις ότι θα είναι κι εκείνος. Επιδίωξε να τους βλέπεις μόνη σου για ένα καφέ, και κράτα μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία για να μαθαίνεις νέα τους.

Που θα πάει, πρώην είναι θα περάσει!