Ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Ναι ναι, για αυτές τις αρνητικές, απαράδεκτες, κουτσομπολίστικες συμπεριφορές ή με άλλα λόγια για εκείνα τα τοξικά άτομα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας σου και δεν σ αφήνουν να συγκεντρωθείς. Η δυσωδία από τις επικρίσεις του/της αναδύεται μέσα στο χώρο εργασίας και απειλεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στη δική σου δουλειά αν δεν είσαι προσεκτική. Η ζωή είναι δύσκολη και γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν πρέπει να τα βγάλεις πέρα με τέτοιους ανθρώπους αλλά φυσικά όλα έχουν τον τρόπο τους.

  • Προσωπικός χώρος: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθήσετε να δουλέψετε όταν έχετε τοξικούς ανθρώπους πάνω από το κεφάλι σας. Επειδή λοιπόν η αλλαγή του χώρου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα ζευγάρι ακουστικά.
  • Πατήστε στα πόδια σας: Γνωρίζεις τα όρια σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα γνωρίζουν και οι υπόλοιποι μέσα στο γραφείο. Τέτοιου είδους συμπεριφορές από έναν τοξικό άνθρωπό καθιστά αμέσως το επαγγελματικό περιβάλλον ακατάλληλο. Ναι, θα υπάρξουν αντιδράσεις και να είστε έτοιμοι για αυτό.
  • Η γάτα με το ποντίκι: Δεν πρέπει να αποβάλλεις τελείως έναν τοξικό άνθρωπο γιατί παρόλο που μπορεί να τον έχεις σε απόσταση, αργά ή γρήγορα θα τον χρειαστείς δεδομένης της συνεργασίας σας. Δώσε την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη του και μη τον διακόπτεις.
  • Αποστολή θετικότητα: Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των αρνητικών, τοξικών ανθρώπων που σε περιβάλλουν είναι να τους δώσεις λίγη από την ενέργεια σου. Πάρε τη «δύσκολη» απόφαση να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί τους για να γίνει πιο εποικοδομητική η σχέση σας στο χώρο εργασία σας.