Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή. NOT. Η πρώτη σου σοβαρή σχέση μπορεί να τελείωσε, αλλά δεν παύει να σε επηρεάζει στις επόμενες. Όταν είσαι ένα μεγάλο διάστημα με έναν άνθρωπο, έχεις πλάσει έναν χαρακτήρα ανάλογο με τον άνθρωπο που είχες συνηθίσει να ζεις. Και φυσικά δεν είναι εύκολο να σταματήσεις ξαφνικά να συμπεριφέρεσαι και να σκέφτεσαι με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ώρες-ώρες θα ήθελες ορισμένα πράγματα να είχαν όντως την επιλογή on/off. Αυτοκρατορικό not και εδώ όμως.

Αν λοιπόν έχεις προχωρήσει την ζωή με κάποιον άλλον, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει 5 φορές που έχεις επηρεαστεί από την πρώτη σου σχέση. Και είναι και κάπως άδικο, για να τα λέμε όλα.

1. Οι “κακές” συνήθειες δεν φεύγουν

Πράγματα δηλαδή που σε ενοχλούσαν σε εκείνον, έχεις συνειδητοποιήσει ότι σε ενοχλούν και στον επόμενο. Συνήθειες που πρέπει επιτέλους να αποβάλεις από την συμπεριφορά σου γιατί έτσι δεν πρόκειται να στεριώσεις με κανέναν.

2. Περιμένεις να σε ξέρει από την αρχή

Αν βρίσκεστε στην αρχή της σχέσης και έχετε τσακωθεί, μην περιμένεις να σκεφτεί τι θα ήθελες να ακούσεις εκείνη τη στιγμή για να τα ξαναβρείτε. Πρώτον γιατί δεν σε ξέρει ακόμα καλά και δεύτερον γιατί μπορεί να μην το έχει πολύ με τα λόγια όπως ο πρώην σου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

3. Η εμπιστοσύνη σου έχει κλονιστεί

Μπορεί ο πρώην σου να σε απάτησε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν όλοι. Ναι μπορεί η εμπιστοσύνη σου να έχει κλονιστεί, αλλά όταν ξεκινάς κάτι καινούριο και κάνεις συνεχώς σενάρια, να ξέρεις ότι δεν θα πάει πολύ μακριά. Σιγουράκι!

4. Το σεξ το είχες συνηθίσει διαφορετικά

Είναι λογικό να έχεις στο μυαλό σου πώς ήσασταν σεξουαλικά με τον πρώην σου, αλλά δεν αρέσουν όλα σε όλους. Κάνε ένα delete από την μνήμη σου και ανακάλυψε καινούρια μυστικά από τον τώρα σύντροφο σου.

5. Μαθαίνεις αν τελικά είσαι άνθρωπος της σχέσης

Αν οι επόμενες σου σχέσεις καταλήγουν να τελειώνουν στο 2μηνο, τότε συνειδητοποιείς αν είσαι άνθρωπος της σχέσης όντως ή απλά με την πρώτη σου σχέση τα είχατε βρει σε όλους τους τομείς.