Το δύσκολο κομμάτι σε έναν χωρισμό είναι να καταφέρεις να τον ξεπεράσεις όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται. Καλά για το τελευταίο δεν υπόσχομαι, αλλά σίγουρα μπορείς να καταφέρεις να προχωρήσεις την ζωή σου χωρίς την σκιά του πρώην σου να σε κυνηγά σε κάθε καθημερινή σου στιγμή.

Ακολούθησε τους παρακάτω πέντε τρόπους και έλα να σου κάνω ένα πατ πατ συμπαράστασης στην πλατούλα σου γιατί όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση.

1. Delete σε όλα τα social media

Αν ξυπνάς κάθε πρωί και τσεκάρεις τι έχει ανεβάσει σε κάθε κοινωνικό δίκτυο που έχει λογαριασμό και αυτό να το κάνεις και κατά την διάρκεια της ημέρας, τότε πρέπει να τον κάνεις delete παντού. Και από την ζωή σου και από το κινητό σου εν ολίγοις. Όταν παραμένεις σε μία κατάσταση, δεν βοηθάς η ίδια τον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει τον χωρισμό. Ξέρω είναι εντελώς ακατόρθωτο αυτό να το κάνεις, αλλά μετά θα δεις ότι έχει αποτελέσματα. Α! Το ίδιο να κάνουν και οι φίλες σου για να μην μπαίνεις κάθε τρεις και λίγο από εκείνες.

2. Η δουλειά το καλύτερο φάρμακο

Επικεντρώσου στην δουλειά σου για να μην σκέφτεσαι αλλά και συγχρόνως να τελειώσεις όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που σου έχουν απομείνει. Ζήτα να σου αναθέσουν περισσότερα πράγματα για να βοηθήσεις 1. εσένα επαγγελματικά και 2. για να μην μένεις λεπτό free. Αυτό να ξέρεις πάντα πιάνει.

3. Μίλα μόνο με χαρούμενους ανθρώπους

Το γέλιο είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα. Γι’αυτό άσε τους τοξικούς ανθρώπους για άλλους και μίλα μόνο με άτομα που σου προσφέρουν χαρά και χαμόγελο χωρίς ανταλλάγματα. Όλοι πρέπει να το κάνουμε αυτό κάποια στιγμή.

4. Ξεκίνα μια ενασχόληση

Yoga, pilates, χορός και οτιδήποτε άλλο σου έρχεται στο μυαλό. Ασχολήσου με εσένα πρώτα απ’όλα και βάλε στο πρόγραμμα σου πράγματα που θα σε βοηθάνε ψυχολογικά και σωματικά. Θα αποφορτίζεσαι από την ένταση όλης της ημέρας και όσα σε ενοχλούν.

5. Κλάψε μία, κλάψε δύο αλλά πες το Άντε Γεια

Μετά τον χωρισμό πρέπει να ξεσπάσεις οπωσδήποτε. Να πεις πρωτίστως όσα θες για να μην τα έχεις απωθημένα, να κλάψεις μόνη ή με τις φιλές παρέα και μετά να φωνάξεις ένα άντε γεια μεγαλύτερο και απ΄τον Τσουκαλά. Δεν είναι εύκολο, αλλά όποιος δεν κατάφερε να είναι μαζί σου δεν ήταν ικανός να μείνει.

large