Η περίοδος μετά τον χωρισμό είναι δύσκολη, και πολλοί από εμάς δεν μπορούν να το διαχειριστούν με την λογική. Κάποια πράγματα όμως που κάνουν οι περισσότεροι κάνουν πιο δύσκολη την διαδικασία χωρίς να το καταλαβαίνουν. Υπάρχουν toxic συμπεριφορές που εν τέλη δεν οδηγούν πουθενά. Εάν βιώνεις έναν χωρισμό και μία δύσκολη κατάσταση, είναι φυσικό να θέλεις ενστικτωδώς να αποφύγεις, να αρνηθείς, να καλύψεις και να καταπιέσεις τον πόνο σου αλλά θα καταλάβεις οτι μακροπρόθεσμα κάποια πράγματα μόνο μας δυσκολεύουν.

 

Μην ξεσπάσεις στο φαγητό ή μην σταματήσεις να τρως

Το οτι χώρισες δεν σημαίνει οτι θα έρθει το τέλος του κόσμου ή οτι πρέπει να κάθεσαι όλη την ημέρα στον καναπέ και να κλαις, σταματώντας τη γυμναστική, τον χορό, το περπάτημα ή οτιδήποτε άλλο σου φτιάχνει τη διάθεση. Γενικά δεν πρέπει να αλλάζεις το πρόγραμμα σου, ίσα ίσα αυτό θα κρατήσει και απασχολημένο το μυαλό σου. Οι διατροφικές σου συνήθειες δεν πρέπει να αλλάξουν και σκέψου οτι το να φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι το παν.

Μην έχεις επικοινωνία

Μπορεί να σου φανεί πολύ δύσκολο και περίεργο να μην έχεις καμία επικοινωνία με τον πρώην σου. Αρχικά λόγο συνήθειας, όταν συνηθίζουμε να έχουμε κάθε μέρα στην ζωή μας έναν άνθρωπο είναι δύσκολο αυτό να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά όχι ακατόρθωτο. Η περίοδος που χρειάζεται για να αλλάξεις μια συνήθεια είναι 21 ημέρες. Το να κρατάς επικοινωνία με τον πρώην σου θα έχει ως αποτέλεσμα να μην χωρίσετε ποτέ στην πραγματικότητα και να αναλώνεστε όλη την ώρα στα ίδια θέματα που συνήθως είναι η αιτία του χωρισμού.

Μην το ρίξεις στο αλκοόλ

Μπορεί να αισθάνεσαι καλά και να ξεχνιέσαι εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά θα σε κάνει να νιώθεις απαίσια. Το αλκοόλ έχει καταθλιπτικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει εθισμό εάν πίνετε καθημερινά μεγάλες ποσότητες. Επίσης μπορεί να πάρετε και λάθος αποφάσεις όπως να τον πάρετε τηλέφωνο, μετανιώνοντας πικρά την επόμενη μέρα.


Μην προσποιείσαι ότι είσαι καλά

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις κάτι είναι να το παραδεχτείς. Μην κλειστεις στον εαυτό σου παριστάνοντας οτι όλα είναι καλά όταν δεν είναι. Μίλα με τους κοντινούς σου ανθρώπους και αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα ακόμη βήμα για να μην νιώθεις πια πληγωμένη.

Μην διαβάζεις ξανά και ξανά τα παλιά σας μηνύματα

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάζεις τα παλιά σας μηνύματα και να βλέπεις τις φωτογραφίες. Με αυτόν τον τρόπο θα νοσταλγείς τις παλιές καταστάσεις κάτι που σίγουρα σε πάει πολύ πίσω. Δεν χρειάζεται να διαγράψουμε τις αναμνήσεις μας γιατί σίγουρα υπήρχαν και ωραίες στιγμές, αλλά με το να σκεφτόμαστε συνέχεια το παρελθόν δεν θα προχωρήσουμε ποτέ στο μέλλον.