Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία σχέση δεν αντιλαμβανόμαστε κάποια αρνητικά στοιχεία του συντρόφου μας τα οποία μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι κάποιες συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που μπορούν να μας δείξουν ότι ο άνθρωπός μας είναι τοξικός ή δεν μας ταιριάζει. Επίσης πολλές φορές ενώ αυτά τα στοιχεία είναι ολοφάνερα τυφλωνόμαστε τόσο πολύ από τον έρωτα που δεν τα βλέπουμε.

Θέλει να είναι η προτεραιότητά σου, σε κάθε περίπτωση
Η προτεραιότητα μας πρέπει πάντα να είναι ο εαυτός μας και μετά οι άλλοι. Δεν γίνεται συνεχώς να είμαστε διαθέσιμοι για τους άλλους γιατί πολλές φορές πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όταν  λοιπόν ο σύντροφός σας απαιτεί την πλήρη αφοσίωσή σας, δεν σας σέβεται και δεν υπολογίζει τις ανάγκες σας, όπως για παράδειγμα τον χρόνο που θέλετε να περάσετε με φίλους, οικογένεια ή και μόνοι σας.

Προσπαθεί να σας αποξενώσει από την οικογένεια σας
Αυτό το red flag συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το προηγούμενο αφού πολλοί άνθρωποι λόγω κτητικότητας και άλλων αρνητικών χαρακτηριστικών, θέλουν να σας κάνουν να νιώθετε ένοχοι που περνάτε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε. Πολλές φορές εάν βρισκόμαστε μέσα στην σχέση δεν καταλαβαίνουμε πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τους δικούς μας ανθρώπους και αυτό είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης που δεχόμαστε από τον σύντροφό μας.

Αποφεύγει κάθε σοβαρή συζήτηση
Όταν ο σύντροφός σας έχει τάση φυγής σε δύσκολες συζητήσεις σημαίνει ότι δεν έχει τις συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Συνήθως τέτοιοι χαρακτήρες τείνουν να αγνοούν τον άλλον όταν μιλάει και να επιτίθονται ή να φεύγουν όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Aπροθυμία για συμβιβασμό
Σε μία υγιή σχέση θα πρέπει πάντα και οι δύο πλευρές να υπολογίζουν τις ανάγκες του άλλου. Σε πολλά θέματα από τα πιο μικρά μέχρι και πιο σοβαρά το ζευγάρι θα πρέπει να κάνει κάποιους συμβιβασμούς για να μπορέσει να κυλήσει ομαλά η σχέση. Όταν όμως δεν υπάρχει πρόθεση και τα βλέπει όλα μονόπλευρα, τότε εσύ θα καταλήξεις πληγωμένη και δυσαρεστημένη καθώς έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια από την δική σου πλευρά.

Δεν έχει φίλους και κοινωνική ζωή

Το να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις ποιοτικούς φίλους δεν είναι κάτι εύκολο, όμως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έστω έναν φίλο που θεωρούμε καρδιακό. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε αυτόν το έναν συνήθως έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες από τους γύρω τους αλλά έχουν και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η φιλία φέρνει χαρά και είναι κάτι ιερό που αξίζει να κυνηγάμε για να βάλουμε στην ζωή μας. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σου δεν έχε φίλους και κοινωνική ζωή και είναι προσκολλημένος πάνω σου αυτό δείχνει ένα red flag για τον χαρακτήρα του.