Σου αρέσει, τον έχεις γνωρίσει εδώ και λίγο καιρό, περνάς αρκετά καλά μαζί του, αλλά δεν καταλαβαίνεις πως βλέπει την σχέση σας. Και εσύ θες να ξέρεις, είτε επειδή αυτήν την περίοδο θέλεις κάτι πιο σταθερό στην προσωπική σου ζωή, είτε γιατί πολύ απλά έχεις αρχίσει να νιώθεις κάποια πράγματα για αυτόν και το να περνάτε απλά καλά, πλέον δεν σε γεμίζει, όσο καλό και αν είναι το σεξ μεταξύ σας. Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος, είναι φυσικά να συζητήσεις μαζί του για το είδος της σχέσης σας, αλλά πριν το κανείς σου έχω εδώ 5 σημάδια για να ξεθολώσεις λίγο το τοπίο.

Μόνο στο σπίτι

Αν έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και ο τόπος συνάντησης σας, είναι μόνο σπίτι του ή σπίτι σου, τότε ίσως πρέπει να αρχίσεις να αναθεωρείς. Ναι, όντως η έλξη που νιώθετε ο ένας για τον άλλον, μπορεί να είναι ακαταμάχητη και να θέλετε συνέχεια να είστε αγκαλιά σε ένα κρεβάτι, αλλά αν μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα δεν έχετε βγει για ένα ποτό, ή δεν έχετε κάνει μια απλή έξοδο μαζί ως ζευγάρι, τότε πιθανότατα θέλει μόνο σεξ από σένα. Όλοι όταν ερωτευόμαστε θέλουμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο με τον άλλον, να τον μαθαίνουμε, να βγαίνουμε μαζί του, ακόμα και να κάνουμε τα πιο κλισέ πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια όταν γνωρίζονται. Γιατί ο έρωτας δεν είναι μόνο σεξ, είναι και χαρά.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Από τα πιο ωραία σλόγκαν που έχουν γραφτεί ποτέ. Ωραίο, όμως για το γνωστό πολυκαθαριστικό, όχι για την προσωπική σου ζωή. Αν εσύ αναζητάς κάτι σταθερό και όχι εφήμερο και κάτι που θα έχει τις προοπτικές να επενδύσεις συναισθηματικά πάνω σε αυτό, ένας άνθρωπος ο οποίος σου αφιερώνει ελάχιστο χρόνο και αυτόν μόνο για το σεξ, τότε αναμφίβολα δεν είναι αυτός που ψάχνεις. Η απουσία συζητήσεων πριν ή μετά το σεξ τον πρώτο καιρό, δηλώνει ξεκάθαρα μηδενικό ενδιαφέρον από μεριάς του προς εσένα, ειδικά αν έχεις προσπαθήσει εσύ να ανοίξεις συζητήσεις και εκείνος τις κόβει με διπλωματικό τρόπο. Είναι σαν απλώνει ένα μεγάλο τοίχο και πίστεψε με, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον γκρεμίσεις. Οποίος θέλει κάποιον, προσπαθεί να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του, γιατί απλούστατα έτσι είναι ο έρωτας.

Ψιλό-ghosting

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ το κανονικό ghosting, το ολοκληρωτικό, αυτό που χάνεται τελείως, απροειδοποίητα κόβει κάθε επαφή και δεν μπορείς να τον βρεις. Επειδή σε αυτήν περίπτωση, το πράγμα θα ήταν πασιφανές. Μιλάω πιο πολύ για την περίπτωση, που όταν είστε χωριά, δεν απαντάει στα μηνύματα σου, ή ψιλοχάνεται για δυο-τρεις μέρες και μένεις εσύ συναισθηματικά μετέωρη για το τι γίνεται. Σε καμία περίπτωση το να είστε πάνω από ένα κινητό συνέχεια όλη την ημέρα δεν είναι κάτι το υγιές, αλλά το να επικοινωνείτε συχνά, όπως κάθε μέρα ή έστω μέρα παρά μέρα, είναι από τα πιο ενδεδειγμένα σημάδια ότι ενδιαφέρεται κάποιος.

Εμείς και το περιβάλλον (του)

Το να επιθυμεί να γνωρίσεις το κοινωνικό του περιβάλλον (φίλοι, συνάδελφοι, οικογένεια), θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως το πρώτο μεγάλο βήμα. Όταν παίρνουμε την απόφαση, να γνωρίσουμε κάποιον/α στους φίλους μας σημαίνει ξεκάθαρα, ότι ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτό το άτομο και θέλουμε να το βάλουμε σιγά σιγά στην ζωή μας και στον κύκλο μας. Αν λοιπόν έχει περάσει καιρός και δεν έχεις γνωρίσει κάποιον από το οικείο περιβάλλον του ή δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό, τότε ίσως πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις για κάτι άλλο. Φυσικά δεν μιλάω για γνωριμία με τους γονείς, γιατί αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που χρήζει σκέψη και προσοχή και καλό είναι να μην γίνεται το πρώτο διάστημα. Οι φίλοι μας όμως, είναι από τα πρώτα άτομα που γνωρίζουμε στον/η σύντροφο μας, ώστε να είναι μέρος της καθημερινότητας μας.

Τσακωμός

Δύσκολο κομμάτι, αλλά και μεγάλη χαρά για τις drama queens ψυχές. Για να εκτιμηθεί ως τεκμήριο ένας τσακωμός, ότι σε θέλει για κάτι παρά πάνω από ένα απλό σεξ, πρέπει να συνυπολογιστεί με όλα τα παραπάνω σημάδια. Ένα μικρό καβγαδάκι, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που γνωρίζονται λίγο, αποτελεί μια ευκαιρία να βγουν πολλά πράγματα στην φόρα. Σε κάθε διένεξη τυγχάνει να μιλάμε αφιλτράριστα και με αυτό τον τρόπο να αποκαλύπτονται και αλήθειες. Αν οι αλήθειες που ειπωθούν ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το τι νιώθει για σένα, θα είναι κάτι θετικό. Άλλωστε κάθε τσακωμός ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, σημαίνει ότι υπάρχει και πάθος. Προσοχή όμως αν οι καβγάδες είναι αρκετοί, τότε μιλάμε για μια σχέση που η βάση της είναι ήδη τοξική και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να φύγεις, εφόσον είναι ακόμα νωρίς.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να εκτιμηθούν σωστά και με προσοχή και φυσικά να διεκδικήσεις και εσύ αυτό που θες. Μια συζήτηση μαζί του/της, για το πως νιώθεις και τι ανάγκες έχεις είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Άλλωστε όλα έχουν κάνουν, με τα ζητούμενα και τα δεδομένα, ακόμα και στον έρωτα.