Όλοι οι άνθρωποι θέλουν αυτή την αγάπη μιας ζωής και ο γάμος τους να κρατήσει αλλά η πράξη δείχνει ότι αυτού του είδους το σενάριο είναι μια σπάνια εξαίρεση σε μια σκληρή πραγματικότητα. Το καλό είναι ότι η πρόβλεψη ενός διαζυγίου είναι δυνατή και υποστηρίζεται από επιστημονικές έρευνες.

Εμείς ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν περισσότερες ευτυχισμένες και δυνατές οικογένειες στον κόσμο. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τους 6 πιο ευδιάκριτους προδρόμους διαζυγίων που έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες.

Ο αριθμός των χαμόγελων στις παιδικές τους φωτογραφίες

Οι ψυχολόγοι διεξήγαγαν μια σειρά από τεστ για να προσπαθήσουν να καταλάβουν αν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το διαζύγιο από την παιδική ηλικία και τις νεανικές φωτογραφίες. Οι επιστήμονες εξέτασαν εικόνες από μια επετηρίδα κολεγίου και βαθμολόγησαν την ένταση των χαμόγελων σε κλίμακα από το 1 έως το 10. Η αξιολόγηση βασίστηκε στο τέντωμα 2 μυών: ο ένας έσφιγγε το στόμα και ο άλλος δημιουργούσε ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Κανένας από αυτούς των οποίων τα χαμόγελα βαθμολογήθηκαν με «10» δεν χώρισαν. Ταυτόχρονα, κάθε τέταρτος χώριζε ανάμεσα στους συνοφρυωμένους. Γενικά, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που φαίνονται μελαγχολικοί στις φωτογραφίες χωρίζουν 5 φορές πιο συχνά από αυτούς που χαμογελούν.

Ο συναισθηματικός τόνος της φωνής τους

Ένας αλγόριθμος υπολογιστή μπορεί να προβλέψει την επιτυχία ενός γάμου, με ακρίβεια 79%, χρησιμοποιώντας μόνο τον τόνο της φωνής των συζύγων όταν επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις συνομιλίες περισσότερων από 100 ζευγαριών που επισκέπτονταν έναν ψυχολόγο και στη συνέχεια παρακολουθούσαν την οικογενειακή τους κατάσταση για 5 χρόνια.

Αποδεικνύεται ότι η ένταση, ο τόνος, το «τρεμόπαιγμα» και η «λάμψη» μπορεί να υποδηλώνουν έντονα συναισθήματα. «Αυτό που λες δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, το πώς το λες είναι επίσης πολύ σημαντικό. Η μελέτη μας επιβεβαιώνει ότι αυτό ισχύει και για τη σχέση ενός ζευγαριού».

Συνάδελφοι του αντίθετου φύλου

Σύμφωνα με Δανούς ερευνητές, οι άνθρωποι που εργάζονται ως επί το πλείστον περιτριγυρισμένοι από μέλη του αντίθετου φύλου χωρίζουν 15% συχνότερα. Η μελέτη αυτού του ζητήματος έφτασε σε μεγαλύτερη κλίμακα όταν μελέτησαν όλα τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν από το 1981 έως το 2002 στη Δανία. Διαπίστωσαν ότι 100.000 από αυτούς έχουν ήδη πάρει διαζύγιο.

Η ανατροφή της μητέρας

Είναι οι γυναίκες που κάνουν πιο συχνά αίτηση διαζυγίου. Έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν ότι τα περισσότερα ζευγάρια αντιγράφουν τη συμπεριφορά των γονιών τους, ιδιαίτερα της μητέρας τους. Οι κοινωνιολόγοι μελέτησαν τη συμπεριφορά 7.000 ανθρώπων και ανακάλυψαν ότι αν μια μητέρα έμπαινε σε μια νέα σχέση, αρκετά συχνά (είτε ήταν γάμος, είτε απλώς συγκατοίκηση), τα ενήλικα παιδιά της θα συμπεριφέρονταν το ίδιο.

Φτώχεια και ανεργία

Είναι προφανές ότι το να ζεις σε δύσκολες συνθήκες δεν είναι εύκολο. Οι σχέσεις σε αυτές τις οικογένειες σταματούν πιο συχνά από ό,τι σε οικονομικά σταθερές οικογένειες. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σύστημα ενεργεί με δρακόντειο τρόπο για να βγάζει χρήματα από τις τσέπες των ανδρών. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι χωρισμένοι και χωρισμένοι άνδρες έχουν τόσο χαμηλά εισοδήματα, που πληρώνουν πολύ λίγα για την ευημερία της μητέρας και των παιδιών τους.

Στενό κρεβάτι

Οι σύζυγοι πρέπει να κοιμούνται χωριστά ή σε πολύ φαρδύ κρεβάτι για την ψυχική και σωματική τους υγεία, για να κοιμούνται καλά και για ένα υγιές περιβάλλον στην οικογένεια. Οι επιστήμονες που μελετούν προβλήματα ύπνου διαπίστωσαν ότι το 30-40% των ζευγαριών κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια. Και αυτό είναι πραγματικά καλό γιατί η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο. Επομένως, αν θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση σας δυνατή, φροντίστε να κοιμάστε καλά.

Διάβασε επίσης:

Τα 4 βασικά σημάδια του τοξικού συντρόφου