Αποκλειστική είδηση: Ναι, και οι γυναίκες αυνανίζονται και όπως λέει η επιστήμη… και πολύ καλά κάνουν. Εμείς, σου έχουμε 6 λόγους να το κάνεις και εσύ, ή να αυξήσεις την συχνότητά του.

Έχουμε κανονικοποιήσει πλήρως τον αντρικό αυνανισμό, ωστόσο ο γυναικείος αυνανισμός αποτελεί ακόμη ταμπού. Γιατί μας φαίνεται τόσο περίεργο το να έχει οικειοποιηθεί μία γυναίκα την σεξουαλικότητά της; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αυτο-ικανοποιούνται σπάνια, με αρκετές από εκείνες να μην έχουν καν τελειώσει μόνες τους ποτέ στην ζωή τους.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο αυνανισμός κάνει πολύ καλό και στην ψυχική αλλά και στην σεξουαλική μας υγεία. Φέρνει οφέλη όπως ο καλύτερος ύπνος, η καλύτερη σχέση με το σώμα μας και η ανακούφιση από το στρες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους λόγους που θα πρέπει να αυνανίζεσαι περισσότερο

Λόγος #1 – Γιατί νιώθεις ωραία

Όσους λόγους και να σου δώσουμε, ένας είναι ο βασικός και ο προφανείς. Ότι το ευχαριστιέσαι. Οι φίλοι μας με τις λευκές ρόμπες, οι επιστήμονες, λένε ότι η κλειτορίδα έχει 8,000 απολήξεις νεύρων, γεγονός που την καθιστά τόσο ευαίσθητη στο άγγιγμα που με σωστές κινήσεις μπορείς αν τελειώσεις σε 5 λεπτά.

Τα νεύρα αυτά κυριολεκτικά συνδέονται με τον εγκέφαλό μας, ώστε να μας προσφέρουν την μέγιστη απόλαυση. Έχεις αυτό το μαγικό όργανο πάνω σου και δεν το εκμεταλλεύεσαι; Καμία δεν πείραξε ένας οργασμός περισσότερος.

Δεν χρειάζεσαι δονητή για να αρχίσεις αν πειραματίζεσαι με την ευχαρίστησή σου. Ξεκίνα να μαλάσσεις την περιοχή με τα δάχτυλά σου και ακολούθησε το σώμα σου, θα σε αφήσει εκείνο να καταλάβεις τι σου αρέσει και τι όχι.

αυνανίζεσαι

Λόγος #2 – Βελτιώνει την σεξουαλική σου ζωή και με τον σύντροφό σου

Μόλις μάθεις τι σου αρέσει εσένα και πως έρχεσαι σε οργασμό, τότε μπορείς να καθοδηγήσεις και τον σύντροφό σου, ώστε να έχετε και οι δύο την μέγιστη απόλαυση στο σεξ. Και εσύ θα περνάς καλύτερα κατά την πράξη και εκείνος θα ανάβει ακόμη περισσότερο με την σκέψη ότι σε ικανοποιεί.

Αντίστοιχα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα «μαθήματα» που έχεις πάρει από το σεξ για να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου.

Λόγος #3 – Αυξάνει την λίμπιντό σου 

Έχεις ακούσει που λένε ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη; Αυτό ισχύει και… με τον αυνανισμό. Όταν γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σου, τότε βελτιώνει την σεξουαλική σου διάθεση και ανεβάζει την λίμπιντό σου.

Μην ξεχνάς ότι η καλή σεξουαλική ζωή έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

αυνανίζεσαι

Λόγος #4 – Απαλύνει από το στρες όπως ο διαλογισμός 

Αγχωτική μέρα στο γραφείο; Υποχρεώσεις που σε πνίγουν; Μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τις στρεσογόνες σκέψεις σου ώστε να αφιερωθείς για λίγο σε εσένα. Η ανακούφιση του οργασμού θα απαλύνει σημαντικά το άγχος σου, έστω και για λίγο. Λειτουργεί όπως ο διαλογισμός. Καθαρίζει το μυαλό σου, βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά και έχεις και αυτόματα καλύτερη διάθεση, λόγω των ορμονών που ξεχύνονται στο σώμα σου.

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς. Μην ξεχάσεις να έχεις απολυμάνει τα χέρια σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λιπαντικό και βοηθήματα, αρκεί να τα απολυμάνεις όλα με σαπούνι – δεν θέλεις να πάθεις μυκητίαση.

Λόγος #5 – Κοιμάσαι σαν πουλάκι

Η αίσθηση του οργασμού είναι σαν να φεύγουν όλα τα βάρη από πάνω σου. Νιώθεις το σώμα σου πιο ελαφρύ. Νιώθεις έτοιμη να παραδοθείς στην αγκαλιά του μορφέα. Το μόνο που θέλεις είναι να αφεθείς.

Ειδικά εάν ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες, μπορείς να δοκιμάσεις να αυξάνεις την συχνότητα που αυτο-ικανοποιείσαι, ώστε να βελτιώσεις την ποιοτητα του ύπνου σου.

Λόγος #6 – Γίνεσαι εσύ υπεύθυνη της απόλαυσής σου 

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να ικανοποιηθούν οι ερωτικές σου ανάγκες από κανέναν σύντροφο. Είσαι περισσότερο από αρκετή για να προσφέρεις όση απόλαυση θέλεις στον εαυτό σου. Αυτό ενισχύει ακόμη παραπάνω το πόσο αυτόνομη μπορείς να είσαι ως single, καθώς δεν θα αποζητάς αλλού την ευχαρίστηση.

Εάν αποφασίσεις να κάνεις σεξ με κάποιον, θα είναι για τους σωστούς λόγους, αφού εάν χρειαστεί μπορείς και η ίδια να προσφέρεις καυτές στιγμές στον εαυτό σου, χωρίς να εξαρτιέσαι από κανέναν.

Photo by: bedbible.com

Διάβασε ακόμη: Είναι δονητής ή είναι dildo; Μάθε την διαφορά ανάμεσά τους!