Η γλώσσα του σώματος είναι μια μη λεκτική μορφή επικοινωνίας που μπορεί συχνά να αποκαλύψει τα αληθινά συναισθήματα ενός ατόμου, ακόμα και όταν προσπαθεί να τα κρύψει. Όταν πρόκειται για ραντεβού και σχέσεις, η κατανόηση της γλώσσας του σώματος ενός ατόμου μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν ενδιαφέρεται για σένα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους η γλώσσα του σώματος ενός ατόμου μπορεί να αποκαλύψει αν του αρέσεις.

Επαφή με τα μάτια

Ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες έλξης είναι η οπτική επαφή. Εάν ένα άτομο διατηρεί οπτική επαφή μαζί σου, μπορεί να υποδηλώνει ότι ενδιαφέρεται. Όταν κάποιος έλκεται από σένα, μπορεί να διατηρεί οπτική επαφή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν δεν μιλάτε.

Χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι ένα άλλο παγκόσμιο σημάδι έλξης. Αν κάποιος χαμογελά όταν σε βλέπει, μπορεί να υποδηλώνει ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται κοντά σου.

Κλίση προς τα μέσα

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτά που έχεις να πεις, μπορεί να κλίνει προς το μέρος σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα διακριτικό σημάδι έλξης, καθώς δείχνει ότι θέλει να είναι κοντά σου.

 

Mirroring

Ο καθρέφτης είναι μια τεχνική όπου ένα άτομο μιμείται υποσυνείδητα τη γλώσσα του σώματος του ατόμου που τον ενδιαφέρει. Αν παρατηρήσεις ότι κάποιος αντιγράφει τις κινήσεις σου, συνήθως υποδηλώνει ότι τον ελκύεις.

Άγγιγμα

Το άγγιγμα είναι ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και αν κάποιος έλκεται από σένα, μπορεί να βρει δικαιολογίες για να σε αγγίξει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το άγγιγμα του χεριού ή του ώμου ή ακόμα και τα μαλλιά σου όταν είσαι δίπλα του.

Ανοιχτή γλώσσα σώματος

Όταν κάποιος έλκεται από σένα, μπορεί να υιοθετήσει μια ανοιχτή και χαλαρή γλώσσα του σώματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να κρατάει ανοιχτά τα χέρια του, τα πόδια του να κοιτούν προς το μέρος σου και γενικά να είναι ολόκληρο το σώμα στραμμένο και ανοιχτό  προς το δικό σου.

Η κατανόηση της γλώσσας του σώματος ενός ατόμου μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τα αληθινά του συναισθήματα. Αν παρατηρήσεις αυτά τα σημάδια, ίσως αξίζει να συνεχίσεις μια σχέση με αυτό το άτομο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η γλώσσα του σώματος δεν είναι πάντα ένας αλάνθαστος δείκτης και είναι σημαντικό να επικοινωνείς ανοιχτά με τον πιθανό σύντροφό σου για να δημιουργήσεις μια αμοιβαία κατανόηση και χημεία.