Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η σχέση είναι κάτι που απλώς συμβαίνει. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύει και στην ύπαρξη της αδερφής-ψυχής. Παρόλα αυτά, το να πετύχεις μια μακροχρόνια σχέση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό ισχύει και όταν γνωρίζεις το σωστό άτομο. Επειδή όμως η πραγματική αγάπη είναι το ζητούμενο για όλους, πρέπει να γνωρίζεις ποιες είναι οι απλές συμπεριφορές που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου, προκειμένου να τις αποφύγεις.

-Συγκρίνεις το σύντροφό σου με άλλους

Συγκρίνεις το φίλο σου με τον πρώην; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Αρχικά, είναι κάτι που θέτει μη ρεαλιστικές προσδοκίες από το σύντροφό σου και τον κάνει να αισθανθεί ότι δεν αξίζει. Προσπάθησε να εστιάσεις στα προτερήματα και όχι στα ελαττώματα του φίλου σου. Μην ξεχνάς ότι κι εσύ έχεις αρκετά! Κράτα επίσης στο μυαλό ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που εσύ δεν είσαι ακόμα ζευγάρι με τον πρώην.

-Κάνετε τα πάντα μαζί

Παρά το γεγονός ότι οι κοινές δραστηριότητες δένουν ένα ζευγάρι, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα ζευγάρια να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, για να πετύχουν τους στόχους τους ή να ξεκουραστούν. Το να περνάς χρόνο μόνη σου, μπορεί να κρατήσει τη σχέση φρέσκια χωρίς στρες.

-Ζηλεύεις από… αγάπη!

Η ζήλια πάντα δηλητηριάζει τη σχέση. Η πεποίθηση ότι προκαλείται από αγάπη δεν είναι σωστή. Κάνει το σύντροφό σου να πιστεύει ότι δεν τον εμπιστεύεσαι και ότι θες να τον ελέγξεις. Παράλληλα, κάνει κι εσένα να υποφέρεις. Νιώθεις ανασφάλεια και μοναξιά συνεχώς. Προσπάθησε να καταλάβεις από που προέρχεται η ζήλια, προκειμένου να την καταπολεμήσεις.

-Προσπαθείς να είσαι τέλεια

Δε χρειάζεται να είσαι τέλεια για να έχεις μια καλή σχέση. Μην εστιάζεις συνέχεια στην άψογη εμφάνιση αλλά στον εαυτό σου. Το ζητούμενο είναι να νιώθεις άνετα, προκειμένου να αναδείξεις αυτό που είσαι πραγματικά.

-Δε νιώθεις αυτοπεποίθηση

Όταν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, αναζητούμε συνεχώς εξωτερική επιβεβαίωση. Αυτό όμως δεν είναι καλό για μια σχέση. Τα επιθυμητά αποτελέσματα έρχονται όταν αισθανόμαστε καλά για αυτό που είμαστε. Η αυτοπεποίθηση κάνει τον σύντροφο να θέλει να έρθει πιο κοντά.

-Συμβιβάζεσαι υπερβολικά

Είναι φυσιολογικό για ένα ζευγάρι να διαφωνεί. Αντί να συμβιβάζεσαι υπερβολικά, για να αποφύγεις τον τσακωμό, πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Στις υγιείς σχέσεις τα ζευγάρια μαθαίνουν να λύνουν τις διαφωνίες με αμοιβαίο σεβασμό.

-Περνάτε όλο το χρόνο βλέποντας τηλεόραση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνήθεια αυτή είναι ιδιαιτέρως βλαβερή. Αποξενώνει τα ζευγάρια και στερεί τη δυνατότητα για πιο οικείες δραστηριότητες που φέρνουν κοντά δυο ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: “Κεφάλαιο” σχέσεις: Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι καλύτερο εν μέσω πανδημίας