Η συγκατοίκηση είναι το πιο καθοριστικό βήμα σε μία σχέση. Είναι αυτό που θα αποδείξει αν εσύ με τον φιλό σου προχωρήσετε παρακάτω ή φτάσετε σε τελικό σημείο. Αν μετράς χρόνια με τον σύντροφο σου και σκέφτεστε σοβαρά την συγκατοίκηση, πρέπει να είσαι σίγουρη γι’αυτό και πάνω απ’όλα έτοιμη.

Αν αναγνωρίζεις τα παρακάτω 7 σημάδια, τότε πρέπει όντως να προχωρήσεις μπροστά μαζί του, χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις.

1. Τα μισά ρούχα σου είναι σπίτι του

Μπορεί να μην κοιμάσαι τα περισσότερα βράδια εκεί, αλλά πολλά αντικείμενα σου και ρούχα βρίσκονται στο σπίτι του. Αυτό σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι και δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στην σχέση απ’την εμπιστοσύνη.

2. Δε νιώθεις πίεση αν προχωρήσουν τα πράγματα

Αν και μόνο στην κουβέντα και στην ιδέα, νιώθεις όμορφα με την συγκατοίκηση και όχι λες και σου σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό, τότε αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις.

3. Δεν το κάνεις για να σώσεις την σχέση σου

Αν θες να κάνεις με τον φίλο σου ένα τέτοιο βήμα, επειδή το τελευταίο διάστημα δεν τα πάτε πολύ καλα, τότε μην περιμένεις αυτό να λειτουργήσει. Αν μεταξύ σας υπάρχουν συχνοί τσακωμοί και γκρίνια, τότε με την συγκατοίκηση ίσως μεγαλώσει αυτό και σίγουρα θα απομακρυνθείτε πιο γρήγορα απ’όσο φαντάζεσαι.

4. Ξέρεις πώς να χειριστείς τους τσακωμούς

Μια υγιής σχέση -είτε ερωτική, είτε φιλική, είτε οικογενειακή- περιλαμβάνει πολλές διαφωνίες και τσακωμούς. Αν λοιπόν εσύ και ο φίλος, καταφέρνετε κάθε φορά να βγείτε «αλώβητοι» από αυτούς και ξέρετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση, τότε ναι, μπορείς να ζήσεις μαζί του. Αν όχι, μην το προσπαθήσεις καν.

5. Δεν αφήνεις πίσω τους φίλους σου

Το είσαι με κάποιον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθείς τελείως από τους φίλους και τις φίλες σου. Αν δε νιώθεις ότι με το να μείνεις μαζί με τον φίλο σου, θα απομακρυνθείς από την παρέα σου, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

6. Τα πας καλά με τους δικούς του φίλους

Όταν αποκτάς σπίτι δικό σου, τότε πολλές φορές θα καλέσεις φίλους για φαγητό και για ταινία. Αν δεν τα πας καλά με τους φίλους του αγοριού σου όμως, τότε σίγουρα θα έχεις πολλά ζητήματα να σε απασχολούν, γι’αυτό μη το κάνεις.

7. Υπάρχει αγάπη και έρωτας μεταξύ σας

Αν κάθε φορά που τον βλέπεις, νομίζεις ότι τον ερωτεύεσαι όλο και περισσότερο, τότε προχώρησε το μπροστά και ζήστο.