Πρώην, αυτή η μάστιγα. Αποτελούν ένα μάθημα ζωής για κάθε γναίκα και κάθε μία ξεχωριστά έχει να πει την δική της ιστορία-εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τους ανήκει αυτός ο τίτλος.

Υπάρχουν όμως 8 πολύ συγκεκριμένοι τύποι πρώην που έχουν εμφανιστεί έστω και μια φορά στην ζωή της κάθε γυναίκας. Αν σου θυμίζουν κάτι, τότε να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σε τούτο τον κόσμο (χτύπημα πλατούλας ως ένδειξη συμπαράστασης). Ταυτίσου λοιπόν:

#1. Ο πρώην που έχει τα πρωτεία

Εκείνος ο τύπος δηλαδή, που ναι μεν σε εξέλιξε σαν άνθρωπο και σε έμαθε ότι οι σχέσεις θέλουν λεπτό χειρισμό και προσπάθεια, αλλά δεν έπρεπε να ήσουν ποτέ μαζί του δε, αφού η σχέση σας έληξε άδοξα. Τσακωμοί, φωνές, βρισιές, προσβολές, (να πω κι άλλα;) και εν ολίγοις κάθε φορά που τον σκέφτεσαι μια σκέψη περνάει μόνο απ’το μυαλό σου. Τι σκεφτόσουν τότε, δηλαδή. Να ξέρεις ότι αυτή η απορία μένει αναπάντητη.

#2. Αυτός που σου ράγισε την καρδούλα σου σαν γυαλί

Χίλια κομμάτια στην έκανε την καρδιά, όπως ακριβώς όταν σπάει ο καθρέφτης στο σπίτι και ανησυχείς για το πόσα χρόνια θα έχεις γρουσουζιά στην ζωή σου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που κάθε φορά που θα ακούς το όνομα του, θα σου θυμίζει εκείνον και το πόσο σκάρτα σου φέρθηκε. Είναι ο άνθρωπος που σε έκανε να έχεις άμυνες με όλους τους υπόλοιπους, γιατί όπως και να το κάνουμε, μία φορά πληγώθηκε πολύ, την δεύτερη δεν την αξίζεις.

#3. Αυτός που ούτε να τον δεις δεν θες

Από μακριά και αγαπημένοι που λένε. Ούτε τυχαία δεν θες να βρεθεί στον δρόμο σου και όχι γιατί εκείνος φταίει, αλλά γιατί εσύ εξαφανίστηκες. Δεν το έχεις και πολύ με τα λόγια, οπότε η εύκολη λύση για να “ξεφύγεις” από τον ένα μήνα σχέση, ήταν να χάσει την ύπαρξη σου. Ώριμο κατά τα πολύ άλλα.

tumblr ex

#4. Αυτός που σε μισεί με όλο του το είναι

Σε κράζει (σε θαυμάζει;) παντού. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Ας μη γελιόμαστε όμως, αν τον έκανες να μην χωράει να μπει στο σπίτι του (όχι λόγω ύψους) τότε έχει τα δίκια του ο άνθρωπος. Αν δεν του συμπεριφέρθηκες με ειλικρίνεια και σεβασμό, τότε μην απορήσεις αν σε δει στον δρόμο και σε φτύσει. Εντάξει, υπερβολή αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

#5. Αυτός που έχεις χάσει το μέτρημα απ’τους τόσους χωρισμούς

Καλά εδώ ανήκει κόσμος και κοσμάκης. Κόσμος και ντουνιάς. Χωρίζεις -δεν πάει άλλο, τέλος είναι κάποιες απ΄τις λέξεις σου- και τελικά κάτι μέρες μετά τα ξαναβρίσκεις μαζί του. Το ίδιο σενάριο με πρωταγωνιστές εσάς, παίζει και ξαναπαίζει τόσο που γίνεται γραφικό και λίγο προβλέψιμο. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι όσες φορές και να το κάνεις η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

#6. Αυτός που σου λείπει για το σεξ και τίποτ’άλλο

Δεν τα βρίσκατε σε κανέναν άλλο τομέα, αλλά στο σεξ ήσασταν top. Εκεί δηλαδή επικοινωνούσατε πολύ καλά. Το πρόβλημα με αυτόν τον πρώην, είναι ότι ίσως βρεις δύσκολα κάτι αντίστοιχο και γρήγορα σχετικά. Αν αποτύχεις, τότε ξαφνικά θα σου λείψει πολύ αυτός ο άνθρωπος.

tumblr

#7. Αυτός που όταν έχεις πιει θα ‘ρθει αμέσως στο μυαλό σου

Όταν τα πίνεις τα ποτηράκια σου, σου έρχεται ένα πολύ συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό σου που θες να του στείλεις μήνυμα σαν τρελή. Γενικά καθημερινά δεν αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα, αλλά όταν μεθάς δεν μπορείς να κρατηθείς χωρίς να του στείλεις πόσο σου λείπει. Εντάξει, γνωρίζεις ότι κάτι πάει πάρα πολύ στραβά, ε;

#8. Αυτός που θες για επανασύνδεση

Είναι ο πρώην που και τώρα να σου έλεγες να είστε πάλι μαζί, θα του έλεγες ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς καν σκέψη βασικά. Προφανώς δεν ήταν επιλογή σου ο χωρισμός, γι’αυτό και δεν τον έχεις ξεπεράσει.