Τα μηνύματα είναι ο βασικότερος τρόπος επικοινωνίας σου και ο πιο εύκολος για να φλερτάρεις. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά λάθη που όλοι κάνουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε;

Απαντάς σε ένα μήνυμα μετά από ώρες

Προσπάθησε να μην το κάνεις. Πρώτον γιατί είναι αγένεια όταν ο άνθρωπος στην άλλη γραμμή μπήκε στον κόπο να σου στείλει. Δεύτερον γιατί θα εκνευριζόσουν απίστευτα αν το έκαναν σε εσένα. Προσπάθησε να απαντάς ακόμα και με λίγες κουβέντες ή να κάνεις γνωστό πως έχεις δουλειά και θα μιλήσετε αργότερα.

Γράφεις την ιστορία της ζωής σου

Ηρέμησε Τζέην Όστιν, δεν πας για το Νόμπελ. Τι κάνεις σε ρώτησε ο άνθρωπος, όχι λεπτομέρειες για τον καυγά με το αφεντικό σου. Απάντησε όσο πιο περιληπτικά γίνεται και μην μπαίνεις στον κόπο να αναλύεις το κάθε συμβάν μέσα από μια γραπτή συνομιλία. Όταν κάλλιστα μπορείτε να πάτε για έναν καφέ.

Μηνύματα μόνο σε emoji

Ναι, είναι ωραία. Ναι, έχουν πλάκα. Και ναι, έχεις κάπου στα τρία με τέσσερα αγαπημένα emoji. Δεν είναι ανάγκη όμως να τα χρησιμοποιείς συνεχώς και σε κάθε σου συζήτηση με κάθε συνομιλητή.  Η μια καρδιά στον αγαπημένο σου είναι ένα πολύ γλυκό μήνυμα. Οι δέκα σειρές από καρδιές είναι απλά τρομακτικό.

Δεν αφήνεις χρόνο για απάντηση

Οι περισσότεροι μισούν έναν γρήγορο συνομιλητή που δεν τους αφήνει περιθώρια να γράψουν την απάντηση τους και απλά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τον άλλον με μήνυμα μετά το μήνυμα. Προσπάθησε να συγκρατηθείς γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να χάσεις και το νόημα της κουβέντας αλλά και το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου.

Δεν ξέρεις πότε μπαίνει τελεία

Το να συνεχίζεις μια κουβέντα επ’ αόριστον είναι κουραστικό. Αφού ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια συνομιλία είναι να ξέρεις πότε αυτή πρέπει να σταματήσει.

Να γράφεις κάτι με λάθος τρόπο

Το να παρερμηνεύσεις τα λόγια του συνομιλητή σου σε έναν διάλογο μέσω μηνυμάτων είναι ίσως το πιο συχνό λάθος, αφού η έλλειψη οπτικής επαφής σε δυσκολεύει στο να καταλάβεις αν ο άλλος αστειεύεται ή αν μιλάει όντως σοβαρά. Γι αυτό το λόγο προσπάθησε να είσαι όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται. Και αν θέλεις να κάνεις ένα αστείο συνόδεψε το με ένα emoji για να γίνει αντιληπτό πως απλά αστειευόσουν.