Η απιστία δεν είναι χάπι που παίρνεις σαν αντιβίωση κάθε τόσο. Δεν είναι όμως και κάτι έξω από αυτό τον κόσμο και μακριά από εμάς. Συμβαίνει αρκετά πιο συχνά από όσο θα θέλαμε και όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, υπάρχει πλέον ένα μοτίβο δράσης. Γιατί δεν είναι όλοι οι άντρες προγραμματισμένοι να απιστήσουν. Είναι όμως κάποιοι. Αλήθεια ο δικός σου μοναδικός αληθινός έρωτας, σε ποιά κατηγορία ανήκει;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers of Psycology, οι άντρες που είναι περισσότερο ικανοί να απιστήσουν έχουν δυο κοινά χαρακτηριστισκά.

Το ένα, το οποίο προκείπτει από ένα επιστημονικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, φανερώνει πως όσο μεγαλύτερο εισόδημα έχει κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να σε απατήσει. Καθώς, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, όταν ο σύντροφος σου νιώθει πως κατέχει κοινωνικά και οικονομικά υψηλότερη θέση από εσένα, θεωρεί πως η απιστία είναι, όχι ακριβώς δικαίωμα του, αλλά περισσότερο παράπτωμα παρά ποινικό αδίκημα. Ενώ εκείνοι οι συνεντευξιαζόμενοι που δεν είχαν μεγάλο μηνιαίο εισόδημα αποδείχθηκε πως αν η οικονομική τους κατάσταση άλλαζε προς το πολύ καλύτερο θα έπεφταν και εκείνοι στον ίδιο κανόνα.

Ενώ το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το φιλότιμο. Ναι, το φιλότιμο φίλη μου. Σύμφωνα με τους φίλους μας τους επιστήμονες, όσο περισσότερο φιλότιμο και ευσυνειδησία έχει ένας άντρας τόσο λιγότερο πιθανό είναι απιστήσει. Και το αντίθετο. Οι αφιλότιμοι άντρες θα σε κάνουν Μπάμπι το ελαφάκι πριν προλάβεις να πεις Jennifer Aniston.

Τα λέγανε και τα ξανά έλεγαν λοιπόν για το καλό λαϊκό παιδί και τον βουτυρομπεμπέ και για την άτιμη που επέλεξε τον δεύτερο αλλά κανείς δεν τους άκουγε. Τώρα έχεις και αποδείξεις!