Η συγκατοίκηση δεν είναι κάτι απλό, θέλει ειδικούς χειρισμούς, αρμονία σε μια σχέση, κατανόηση και αμοιβαίες παραχωρήσεις. Ωστόσο δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ίσως φαντάζεσαι ή θα ήθελες να πιστεύεις, καθώς έχει και πολλά θετικά. Η παρέα τα βράδια, το πρωινό σεξ, η συντροφικότητα και το μπουκαλάκι κρασί που μοιράζεστε το βράδυ. Σε κανέναν δεν αρέσει να πίνει μόνος του άλλωστε!

Και μπορεί εσύ να φοβάσαι, αλλά μπορεί και η σχέση σου μαζί του να είναι έτοιμη να κάνει αυτό το βήμα παρακάτω. Και απλά εσύ να μην το έχεις καταλάβει. Εμείς λοιπόν ρωτήσαμε, αναλύσαμε και ανακαλύψαμε ποια είναι τα σημάδια σε μια σχέση που σου δείχνουν πως τελικά η συγκατοίκηση μαζί του ίσως σε βρίσκει πιο έτοιμη από όσο νόμιζες.

1 Σου αρέσει να περνάς μπόλικο χρόνο μαζί του
Για την ακρίβεια σου αρέσει να είσαι όλη την ώρα μαζί του αλλά πρέπει να δουλέψεις κιόλας, μακάρι να γινόταν αλλιώς. Γιατί αν μπορούσες θα πέρναγες όλες τις μέρες σου μαζί του να μαγειρεύεται, να γελάτε, να παίζετε χαρτιά και να αράζετε στον καναπέ με κόκα κόλες και σοκολάτες. Το να μην βαριέσαι τον σύντροφο σου είναι ένα τεράστιο δείγμα πως δεν έχεις βαρεθεί μέσα στη σχέση και πως ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι ποιοτικός. Γιατί να μην τον παρατείνετε λοιπόν όσο μπορείτε;

2 Ξέρετε καλά ο ένας τα ελαττώματα του άλλου
Σημαντικό, πολύ σημαντικό. Γιατί είναι τελείως διαφορετικό να κοιμάται σε εσένα πέντε μέρες συνεχόμενες και διαφορετικό να ξέρεις πως υπάρχει μια μονιμότητα στην κατάσταση. Αν όμως γνωρίζεις καλά τα ελαττώματα του και ακόμα πιο σημαντικό ξέρεις και μπορείς να τα χειριστείς, τότε το σημαντικότερο πρόβλημα της συγκατοίκησης έχει μόλις αναιρεθεί. Γιατί καβγάδες σίγουρα θα υπάρξουν, το σημαντικό όμως είναι να ξέρετε από πριν με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε, τι να περιμένετε και να κρατάτε την ψυχραιμία σας όταν είναι αναγκαίο.

3 Έχετε ξεκαθαρίσει το οικονομικό
Και μη τρέξεις να ξεστομίσεις πως τα λεφτά είναι ανούσια και αυτές οι συζητήσεις περιττές, γιατί θα τα βρεις μπροστά σου. Οι οικογένειες και τα αντρόγυνα έχουν συνήθως κοινό λογαριασμό. Τα ζευγάρια που συγκατοικούν, ξεχωριστό. Και φυσικά δεν εννοούμε πως θα παραγγέλνετε σουβλάκια και πληρώνει ο καθένας τα δικά του, μην τρελαθούμε. Εννοούμε πως θα πρέπει να είστε και οι δυο συνεπείς με τους λογαριασμούς και τα έξοδα του σπιτιού. Αν όμως δεν είσαι σίγουρη πως θα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, τότε ίσως θα έπρεπε να περιμένεις λίγο ακόμα.

4 Τα πας μια χαρά με τους φίλους του
Και εκείνος με τις φίλες σου. Είναι σημαντικό, καθώς πλέον θα έχετε ένα κοινό σπίτι και οι φίλοι σας θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι. Θα πρέπει να μπορείτε να ορίσετε τις προτεραιότητες σας, τις ημέρες και τις ώρες που οι επισκέψεις θα είναι αποδεκτές και που κανείς δεν θα ενοχλείτε. Επίσης θα είναι πολύ πιο όμορφο να τα πηγαίνεις καλά με τους φίλους του και να αράζεις και εσύ μαζί τους. θα νιώσουν όλοι πιο οικεία.

5 Είστε σύμφωνοι να αφήνετε ο ένας τον χώρο του άλλου
Γιατί ακόμα και σε μια συγκατοίκηση υπάρχουν οι φορές που θέλεις το χώρο σου και το χρόνο σου. Θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο, να φτιάξεις ένα γλυκό στα μουγκά, να χαζεύεις το ταβάνι βρε αδερφέ χωρίς κανείς να σου μιλάει. Αν λοιπόν μεταξύ σας υπάρχει αυτή η κατανόηση για τα προσωπικά όρια του καθενός, και η παραχώρηση κάποιου χρόνου με τους εαυτούς σας τότε μπράβο σας είστε πολύ ωραίο ζευγάρι θα περάσετε τέλεια μαζί.

6 Τον αγαπάς και θέλεις να πας παρακάτω
Και παρακάτω δεν εννοούμε δαχτυλίδι στο χέρι. Εννοούμε στο επόμενο στάδιο. Να τον μάθεις, να τον βλέπεις κάθε μέρα, να τον φροντίζεις εσύ όποτε είναι άρρωστος, να λες σε εκείνον τι σου συμβαίνει κάθε φορά που έχεις νεύρα, να ξυπνάτε μαζί και να κοιμάστε μαζί. Αν σου αρέσει το μαζί, αν το θέλεις το μαζί, τότε είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις.