Έχεις γνωρίσει κάποιον, στην πορεία τον αγαπάς όλο και περισσότερο, και έρχεται αυτή η στιγμή που πρέπει να τον γνωρίσουν και οι γονείς σου. Αυτή η δύσκολη και αμήχανη ώρα για όλους. Τα πράγματα θα ήταν καλά αν τον συμπαθούσαν και κάπως έτσι όλοι θα προχωρούσατε την ζωή σας παρακάτω ήρεμα και ωραία. Αλλά όχι απλά τον αντιπάθησαν, αλλά σου ξεκαθάρισαν πόσο δεν κάνει εκείνος για εσένα.

Υπάρχει εξήγηση που οι γονείς είναι τόσο απόλυτοι σε αυτό το θέμα και δόθηκε μέσω της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Behavioural Sciences. Ζητήθηκε από 133 γυναίκες να αξιολογήσουν πως θέλουν τον ιδανικό σύντροφο για εκείνες και αντίστοιχα για την αδερφή τους. Τα στοιχεία που προέκυψαν, είναι κάπως αναμενόμενα η αλήθεια είναι.

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν για την αδερφή τους έναν άντρα συμπονετικό, υπεύθυνο, βοηθητικό, ευαίσθητο και ευγενικό, σε αντίθεση με τα δικά τους θέλω που αναζητούν έναν γοητευτικό, αστείο και καλό στο σεξ σύντροφο.

Όσο για τους γονείς, τα χαρακτηριστικά του συντρόφου που θεωρούν κατάλληλα για την κόρη τους, είναι εκείνα που δόθηκαν από τις γυναίκες για τις αδερφές τους. Καθόλου παράλογο. Οι επιστήμονες με βάση τα αποτελέσματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που οι γονείς (σου, μου, μας) θέλουν το καλό παιδί, είναι γιατί φοβούνται μη πληγωθείς. Εντάξει, δεν χρειαζόταν έρευνα γι’αυτό βέβαια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, εξηγεί: “Ο ιδανικός σύντροφος που θέλει ένας γονιός για την κόρη του δεν μπορεί να την εξαντλεί συναισθηματικά αφού έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να καταλήξουν μαζί, αγαπημένοι και με παιδιά“.