Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και το να προχωρήσεις μπροστά κάποιες φορές είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Γιατί όμως;

Γιατί μένουμε κολλημένες σε καταστάσεις παλιές, παγωμένες, ξανά ζεσταμένες και χωρίς προοπτική; Γιατί συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν, αγνοούμε το παρόν και δεν βλέπουμε το μέλλον;

1. Δεν τον έχεις ξεπεράσει
Προφανώς και αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που πρέπει να ψάξεις και να βρεις αν ισχύει. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνεχίζεις τη ζωή σου με κάποιον άλλον οταν το μυαλό σου γυρίζει συνεχώς σε flashbacks από τα παλιά. Όταν δυσκολεύεσαι να δεις άλλον στον καναπέ σου, στη ζωή σου και στο πρόγραμμά σου. Το να μην έχεις ξεπεράσει το παρελθόν μπορεί να σου εγγυηθεί μόνο ή τη μοναξιά σου ή μια επόμενη αποτυχημένη σχέση.

2. Έχεις ακόμα νεύρα για την αιτία του χωρισμού σας
Σε περίπτωση που χωρίσατε με καβγάδες και καθόλου φιλικά είναι απόλυτα αναμενόμενο εσύ να μην έχεις μπορέσει να ξεπεράσεις μια κατάσταση. Ειδικά αν δεν έχεις ξεσπάσει και δεν έχεις πει όλα εκείνα ου νιώθεις και σκέφτεσαι. Το να μην εκφράσεις τον θυμό σου αν ένιωσες αδικημένη είναι εγγυηση πως δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις ή ακόμα και αν το κάνεις θα κουβαλάς τα σπασμένα του προηγούμενου στον δύστυχο καινούργιο. Και ειλικρινά δεν θα φταίει σε τίποτα ο καημένος.

3. Τον αγαπάς ακόμα
Τώρα εδώ, τι να σου πω και εγώ; Όλες το έχουμε πάθει. Μα όλες! Και για την άτιμη τη μοίρα μας δεν υπάρχει και ξεκάθαρος τρόπος για να το λύσεις. Τα συναισθήματα δεν είναι διακόπτης που μπορείς να τον ανοίγεις και να τον κλείνεις κατά βούληση. Σκέψου όμως και αυτό. Αν η σχέση σας όντως δεν επιδέχεται διόρθωση και αν η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη, τα συναισθήματα σου δεν σημαίνει πως πρέπει να εξαφανιστούν. Το να αγαπάς κάποιον που ήταν σημαντικός στη ζωή σου είναι όμορφο, απαραίτητο και το νόημα της ζωής. Το να μην μπορείτε να είστε μαζί είναι μια άλλη υπόθεση. Αλλά τα όσα ζήσατε υπάρχουν και η αγάπη δεν χάνεται. Ούτε πάει στον παράδεισο μην ακούς τους Πυξ-Λαξ. Μένει μέσα σου και έτσι πρέπει. Για να μπορείς να θυμάσαι και να συνεχίζεις να αγαπάς.