Το ερώτημα βασανίζει χρόνια ολόκληρα τους άντρες και πρόσφατα έγινε αντικείμενο έρευνας και από επιστήμονες. Τι είναι τελικά αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άντρα;

Να είναι η αφοσίωση; Μια αφοσίωση που αν είσαι κυνική αρκετά ξέρεις πως δύσκολα θα βρεις; Να είναι η κοινωνική θέση και το status όπως πιστεύουν κάποιοι; Οι κοιλιακοί και τα έντονα ζυγωματικά; Πολλά έχουν πέσει στο τραπέζι, όμως κανένας δεν φαντάστηκε να ψάξει τα απλά και αυτονόητα.

Μια έρευνα, που έγινε σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, έδειξε πως  μια συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται να αναζητά σε έναν άντρα τα εξής δυο και πολύ απλά. Τον σεβασμό και το χιούμορ! Ναι κύριες και κύριοι τα αιτήματα μας είναι τελικά τόσο λίγα!

Ο σεβασμός φαίνεται πως παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή συντρόφου, αφού οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν εν τέλει εκείνον που θα τους φέρεται όμορφα, θα τις προσέχει, θα σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και δεν θα τις υποτιμά.
Ενώ είναι εύκολα κατανοητό πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν άντρα που την κάνει να γελάει με την ψυχή της.

Ενώ τα δυο πράγματα που απωθούν τις γυναίκες περισσότερο σε έναν άντρα είναι ο ρηχός χαρακτήρας και οι σεξιστικές συμπεριφορές. Ναι, μας είναι δύσκολο να συνυπάρξουμε με κάποιον που δεν μας σέβεται και πολύ πιο δύσκολο με κάποιον που είναι ρηχός και κενός χωρίς ίχνος συναισθηματισμού.

Θέλουμε τον αμοιβαίο σεβασμό, την φροντίδα, την εκτίμηση και το γέλιο στη ζωή μας. Τόσο απλά!