Μια σχέση μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από το στάδιο του έρωτα και της αγάπης στο στάδιο της απλής και κουραστικής συνήθειας. Γιατί κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν μένεις κάπου επειδή είσαι τρελά ερωτευμένη και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλον ή αν στην ουσία είσαι καλά βολεμένη και δεν μπορείς να ζήσεις μόνη σου. Ποιά είναι όμως τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν μένεις σε μια κατάσταση για τους σωστούς ή όλους τους λάθος λόγους;

Ανιδιοτέλεια και Εγωισμός
Η αγάπη είναι ανιδιοτέλεια. Η συνήθεια είναι εγωισμός. Όταν αγαπάς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου κάνεις πράγματα για εκείνον χωρίς να το σκεφτείς, του προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα και τον αγαπάς χωρίς να απαιτείς ακριβώς το ίδιο. Όταν όμως είσαι από συνήθεια μαζί με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου βασική σου προτεραιότητα είναι το πως θα περάσεις καλά, το πως θα περάσει το δικό σου και το πως εκείνος θα σου κάνει όσο περισσότερα χατίρια αντέχει. Μέχρι να μην αντέχει άλλο.

Απελευθέρωση και Έλεγχος
Όταν τον αγαπάς, η αγάπη σου για εκείνον σου δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας. Νιώθεις ανάλαφρη, παίρνεις δύναμη από αυτό το συναίσθηματα, χαμογελάς και εκείνος είναι ο λόγος που αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου πιο άμεσα. Όταν η συνήθεια έχει πάρει ισχυρή θέση στη σχέση σας νιώθεις πως θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο στη ζωή του. Πως θέλεις να είσαι συνεχώς μαζί του και τα προβλήματα σου φαίνονται βουνό. Ίσως μάλιστα να αποτελεί και εκείνος το μεγαλύτερο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα όμορφο να σε ηρεμεί. Μόνο πίεση.

Εξέλιξη και Στασιμότητα
Σε μια σχέση που η αγάπη αποτελεί ακόμα βασικό συστατικό, τόσο εσύ όσο και εκείνος μεγαλώνετε, ωριμάζετε και αλλάζετε μαζί. Παίρνετε ο ένας στοιχεία από τον χαρακτήρα του άλλου, θαυμάζετε τα καλά και προσπαθείτε να βελτιώσετε τα κακά. Η σχέση σας αποτελεί ένα μέσο για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Αντιθέτως όταν όλα αυτά έχουν χαθεί το μόνο που νιώθεις είναι μια στασιμότητα, μια πλήξη, μια βαρεμάρα να το πούμε και απλά. Και ναι φίλη μου, αυτό είναι συνήθεια.