Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Οφθαλμού αντί οφθαλμού; Είναι αυτή η σωστή προσέγγιση όταν έρθεις αντιμέτωπη με την απιστία;

Αν λοιπόν σε απατήσει πρέπει να κάνεις το ίδιο; H συζήτηση έγινε διαδικτυακά-στο Reddit- όταν ένας σύζυγος θέλησε να απαντήσει στην απιστία της γυναίκας του-με απιστία- στην αγαπημένη Αμερική!

Χωρίς να είναι σίγουρος ότι ο γάμος του μπορεί να σωθεί μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει και να μοιραστεί τις ανησυχίες του! Οι φίλοι του διαφωνούν και του λένε ότι το να κάνει μία σχέση στο πλαίσιο της εκδίκησης είναι λάθος! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εξερεύνηση και η αναζήτηση νέων συγκινήσεων μπορεί να είναι μία απάντηση προκειμένου να “ξεκαθαρίσουν”τα πράγματα μεταξύ του ζευγαριού που είχε πάψει εδώ και καιρό να είναι ευτυχισμένο! Αναρωτιέται λοιπόν πως μπορεί να είναι σίγουρος αν δε δοκιμάσει να…εξερευνήσει;

“Είμαι καλύτερος από το πρόσωπο που με απάτησε;”, αναρωτιέται και προσθέτει “Είναι μέρος της εξέλιξής μου; Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας”.

Και ιδού τι απαντήσεις έλαβε!

1. Ρώτησε τον εαυτό σου αν θέλεις να είσαι με τη σύντροφό σου. 

“Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μην την απατήσεις. Αν το κάνεις θα χάσεις τον έλεγχο της κατάστασης και αυτό που θα ανακαλύψεις δεν θα είναι κάτι σπουδαίο”.

2. Να ξέρεις ότι ο γάμος σου δε μπορεί να αντέξει δύο σχέσεις.

“Οι γάμοι σώζονται όταν ο ένας υποχωρεί. Η σύγκρουση των δύο είναι καταστροφική. Αν αποφασίσεις να τον σώσεις κάνε πίσω”.

3. Πες αυτό που νιώθεις και μίλησε στη σύντροφό σου.

“Τα προβλήματα σε μία σχέση πηγάζουν από την έλλειψη επικοινωνίας. Η άρνηση να το αποδεχθείς είναι μία λάθος κίνηση. Αν δεν εκφράσεις αυτό που νιώθεις τα πράγματα χειροτερεύουν και τίποτα δε μπορεί να σωθεί”.

4. Σκέψου τις συναισθηματικές επιπτώσεις.

“Είναι μία καλή ιδέα η απιστία αλλά στην πράξη δε λειτουργεί. Αργότερα θα το μετανιώσεις. Μην υποτιμήσεις τον εαυτό σου και μην το ρίξεις πιο κάτω από αυτόν που έκανε το κακό εξαρχής. Όταν χωρίσεις κάνε ό,τι θέλεις”.

Τα συμπεράσματα δικά σας!