Τι να κάνεις αφού απάτησες τον/την σύντροφό σου. Λογικά, δεν το είχες σκοπό όταν αποφάσισες να δεσμευτείς σε μία σχέση. Ωστόσο, αφού συνέβη, δεν μπορείς να αλλάξεις ότι έγινε. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ας δούμε πως θα κινηθείς έπειτα.

Σκέψου τους λόγους που σε οδήγησαν σε κάτι τέτοιο

Πολλές φορές η απιστία στις σχέσεις αποκαλύπτει βαθύτερα προβλήματα που υπάρχουν σε μία σχέση. Μήπως απάτησες επειδή δεν υπάρχει πλέον ενθουσιασμός όπως στον πρώτο καιρό; Μήπως το «τρίτο άτομο» σου ταιριάζει περισσότερο και ίσως πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να αλλάξεις σύντροφο; Ή απλά ήθελες μία διαφορετική εμπειρία, μία αλλαγή παραστάσεων; Σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να κάνεις μία συζήτηση με τον ίδιο σου τον εαυτό ώστε να ξέρεις ακριβώς ποια είναι τα συναισθήματά σου και ποιες οι επιθυμίες σου. Αυτό, θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα.

Μίλα στη σχέση σου 

Είναι μία δύσκολη απόφαση αλλά είναι η σωστή. Το «άλλο σου μισό» σίγουρα θα πληγωθεί, είτε λόγω αγάπης είτε λόγω εγωισμού, όπως θα στεναχωρηθείς και εσύ λόγω των τύψεων σου. Ωστόσο, είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, γιατί κανείς δεν θέλει να είναι σε μία σχέση όπου οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τους όρους που είχατε συμφωνήσει αρχικά. Οφείλεις να δώσεις στο άλλο άτομο το δικαίωμα να αποφασίσει αν επιθυμεί ή όχι να συνεχίσει σε μία σχέση όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην θέση του/της, θα ήθελες να γνωρίζεις την αλήθεια και τους λόγους που οδήγησαν στην απιστία. Μπορεί να σημαίνει ότι η σχέση σας πρέπει να λάβει τέλος.

Απολογήσου

Από την στιγμή που είπες την αλήθεια, πρέπει και ο/η σύντροφός σου και εσύ να καθίσετε και να σκεφτείτε εάν αυτή η σχέση θα συνεχίσει ή όχι. Η σχέση σας αποτελείται από δύο μεριές και πρέπει να είναι και οι δύο σύμφωνες. Όποια και να είναι η απόφασή σας, εσύ πρέπει να κάνεις ένα πράγμα, να απολογηθείς. Μπορεί να ρίξεις το φταίξιμο και στην κοπέλα σου/αγόρι σου, ότι π.χ. σε αγνοούσε τον τελευταίο καιρό, δεν πρόσεχε τον εαυτό του, δεν βλεπόσασταν, σου μίλησε άσχημα κ.ά, όμως εσύ είσαι που παραβίασες την εμπιστοσύνη του/της. Έτσι, πρέπει να ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη ώστε να γνωρίζει το άλλο άτομο οτί αναγνωρίζεις τον πόνο που προκαλείς.

Πρέπει να επανορθώσεις

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να μείνετε σε σχέση, θα πρέπει να φροντίσεις να επανορθώσεις για την διατάραξη της ισορροπίας και τον πόνο που προκάλεσες. Αρχικά, πρέπει να κόψεις τις επαφές με το «τρίτο άτομο». Έπειτα, κάποια πράγματα που δημιουργούσαν από πριν πρόβλημα στην σχέση σου, φρόντισε για λίγο καιρό να μην τα κάνεις. Π.χ. αν την πείραζε που δεν της έστελνες καληνύχτα κάποια βράδια, μην χάσεις την ευκαιρία ούτε ένα βράδυ. Προσοχή: μην γίνεις υπερβολικά γλυκός, θα θεωρήσει ότι το κάνεις ψεύτικα για να ξεχαστεί το γεγονός. Μην κάνεις υπερβολικές χειρονομίες όπως να της κάνεις δώρο ένα μεγάλο ταξίδι, ή να της κάνεις πρόταση γάμου. Όταν περάσουν λίγες εβδομάδες, μπορείς να κανονίσεις ένα απλό διήμερο, μην το κάνεις όμως να φανεί ότι «την αγοράζεις». Αν θέλεις να της κάνεις ένα δώρο, περιορίσου στα απλά: σοκολάτες, μικρές εξυπηρετήσεις, πήγαινε της φαγητό όταν είναι κουρασμένη, κάνε της μασάζ κτλ. Εάν θεωρείς ότι το να επανορθώσεις είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις, σκέψου από την αρχή το ενδεχόμενο να χωρίσεις οριστικά.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου 

Εάν ήταν κάτι «της μιας βραδιάς» τότε πρέπει να το αφήσετε και οι δύο σας πίσω, όχι μόνο εκείνη/εκείνος. Σε περίπτωση που το σκέφτεσαι συνέχεια, το αναφέρεις περιστασιακά στις συζητήσεις σας κτλ ίσως δείχνει ότι ακόμη σε βαραίνουν οι τύψεις και πρέπει να το δουλέψεις. Πρέπει να καταλάβεις πως είναι απόλυτα λογικό οι άνθρωποι να ελκύονται και από άλλα άτομα και πολλές φορές να ενδίδουν στις επιθυμίες τους. Από εκεί και πέρα, πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια ώστε να δουλέψει η σχέση σου και το πρώτο βήμα είναι να συγχωρήσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου για ότι έγινε. Έτσι, θα μπορείς να κάνεις μία νέα, φρέσκια αρχή και να επικεντρωθείς στο σωστό άτομο.