Ενας χωρισμός, μετά από μια μακροχρόνια σχέση οπωσδήποτε μας επηρεάζει. Είτε η απόφαση ήταν κοινή, ευσυνείδητη ή όχι.. Ορισμένες φορές, όταν η επιλογή του χωρισμού δεν προέρχεται από εμάς, πονάει περισσότερο! Αποχωριζόμαστε έναν άνθρωπο που για αρκετό καιρό ήμασταν μαζί! Είναι λογικό. Ειδικά τις πρώτες μέρες είναι σαν ψυχρολουσία. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές ή βήματα που μπορεί να κάνει κανείς. Σίγουρα όμως κάποια must do μας βοηθάν.

Αρχικά ο χωρισμός, πρέπει να είναι χωρισμός! Τα πίσω γυρίσματα φθείρουν μία σχέση και « την τραβάν από τα μαλλιά» Άρα πρέπει να το έχουμε αποφασίσει για να κάνουμε το βήμα του χωρισμού. Αν πάλι, η απόφαση δεν προέρχεται από εμάς, τότε μία λογική συζήτηση με τον σύντροφο μας, βοηθάει. Αν όντως είναι αποφασισμένος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Αν έχουμε κάνει το βήμα του χωρισμού, μένουμε σταθερές σε αυτό. Μια αποτοξίνωση κάποιων ημερών έως 2 μηνών, θα μας κάνει καλό. Η επικοινωνία τις πρώτες μέρες, μας δημιουργεί περισσότερα μπερδέματα και προβληματισμούς.

Το κινητό καλύτερα να ενεργοποιηθεί στην αθόρυβη λειτουργία, και να μην το κοιτάμε συχνά. Ας το ξεχάσουμε για λίγο. Είναι επικίνδυνο να κάνουμε κάποιο τηλεφώνημα, ή να στείλουμε μήνυμα.

Οι παρορμητικές και επιπόλαιες κινήσεις μας βάζουν σε μπελάδες. Η παρουσία ενός καινούριου ερωτικού προσώπου μπορεί να γίνει θεμιτή, μόνο αν πάρουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε. Αλλιώς είναι πιθανό να μην χειριστούμε την κατάσταση καλά και να απογοητευτούμε. Μία συζήτηση, ένας καφές και ένα ποτό με φίλες αρκούν! Τα ψώνια και οι αγορές μας ανανεώνουν.

Η κοινή παρέα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Είναι εκεί που πρέπει να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Επειδή χωρίσαμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκόψουμε από τους φίλους μας. Ωστόσο μια χαλαρή απόσταση ηρεμεί τα πνεύματα.

Αν έχουμε ή έχει κάποια πράγματα μας, καλύτερα να τα δώσουμε ή να τα πάρουμε μετά από λίγο καιρό, καθώς οι αναμνήσεις θα είναι ακόμη νωπές.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια καινούρια δραστηριότητα, για να βγάλουμε την κακιά ενέργεια από μέσα μας! Όπως χορό, γυμναστήριο. Οι αθλητικές δραστηριότητες μας βοηθάνε!

Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός!

Ένας χωρισμός σηματοδοτεί την αρχή για κάπου αλλού…