Το “Είσαι τρελή” που εκστομίζει ο αγαπημένος σου, είναι μια ατάκα που έχει στοιχειώσει γενιές και γενιές γυναικών. Οι περισσότερες δεν έκλεισαν ραντεβού στον ψυχίατρο προκειμένου να πάρουν και την επιβεβαίωση της επιστήμης πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μια αμφιβολία φύτρωσε στο όμορφο κεφαλάκι τους. Επειδή η Δημόσια Υγεία δεν περνάει και τις καλύτερες τις φάσεις και πολλά ψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Δαφνί – Δρομοκαΐτειο, κλείνουν ή συγχωνεύονται με άλλα, θα σε συμβούλευα να απλοποιήσεις τα πράγματα και απλώς να χωρίσεις με εκείνον που σε θεωρεί τρελή, ειδικά αν ισχύουν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Δεν είσαι ζηλιάρα, όντως τον έπιασες στα πράσα να σε απατά (Την απιστία πολλοί συγχώρησαν αλλά το να μην το παραδέχεται και να προσπαθεί να σε βγάλει τρελή, είναι άλλο θέμα…)

Δεν είσαι πιεστική στην επικοινωνία, απλώς αντιδράς στη μόνιμη αδιαφορία του (Ακόμα περιμένεις απάντηση για το αν θα πάτε να δείτε εκείνη την ταινία…)

Δεν είσαι δραματική, απλώς περνούσες μια πολύ δύσκολη μέρα και είχες ανάγκη τη στήριξη του (τι λες τώρα, σου συνέβη κάτι κακό ενώ έπαιζε ο Ολυμπιακός; Σε παρακαλώ να εισάγεις στην ταχεία κλήση το κινητό του Μίτσελ να ξέρεις κι εσύ πότε έχεις το δικαίωμα να είσαι καλά και πότε όχι)

“Δεν πηγαίνεις γυρεύοντας”, το ίδιο μήκος είχε η φούστα σου και όταν τον γνώρισες, αλλά τότε δεν τον ενοχλούσε…

Δεν είσαι υποχόνδρια, απλώς η ιδέα σου για pet δεν είναι τα τρωκτικά γι’αυτό ας πλύνει κανένα πιάτο και ας βγάλει τα σκουπίδια.

Δεν φταις εσύ, αλλά αυτός”. Καμία διαφωνία. Αλλά γιατί δεν το θυμάται αυτό κάθε φορά που επικοινωνεί μαζί σου για να δει τι κάνεις, να βρεθείτε για ένα ποτό και ό,τι ήθελε προκύψει, και την επόμενη μέρα δεν θέλει να σε ξέρει;

Τέλος, δεν είσαι τρελή κάθε φορά που ξέρεις πως δεν είσαι τρελή αλλά αφήνεις τον εαυτό σου να πιστέψει πως έχεις γίνει υστερική, πιεστική, ζηλιάρα, αντιδραστική, ενώ το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να δώσεις στον άλλον να καταλάβει τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και επιθυμείς.