Είναι ένα είδος ατοπήματος το οποίο μπορεί να προκαλέσει έντονους καβγάδες, πληγωμένα συναισθήματα και ακόμη να εκτροχιάσει μια σχέση. Λέγοντας το όνομα ενός άλλου ατόμου κατά τη διάρκεια του πάθους, μπορεί να μοιάζει σαν ένα είδος γκάφας που πιθανότερο είναι να περιλαμβάνεται στο σενάριο μιας ταινίας, η αλήθεια είναι όμως ότι συμβαίνει. Είναι γεγονός, πως έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για το πως να μην σας συμβεί ή αν συμβεί να γνωρίζετε τι θα πρέπει να κάνετε. Άγνωστος είναι ο αριθμός των περιπτώσεων που έχει λάβει χώρα ένα τέτοιο συμβάν, ωστόσο όμως δικαιολογεί κάποια διερεύνηση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας και ερευνητή Jim Pfaus, αν σας συμβεί, τότε θα πρέπει να το πάρετε σαν … κοπλιμέντο. Όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι απολύτως φυσικό και σχετίζεται με τις διεργασίες του εγκεφάλου.

Ο ίδιος επισημαίνει: Ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο είχε έναν ή μια πρώην που του προκαλούσε πολύ μεγάλα συναισθήματα. Αυτές οι σεξουαλικές συγκινήσεις, η ποιότητα του οργασμού και τα συναισθήματα τρυφερότητας, έχουν συνδεθεί με εκείνο το άτομο και το όνομά του/της. Εν συντομία, αν ο/η σύντροφός σας προβαίνει σε τέτοια ατοπήματα, είναι επειδή του/της προκαλέσατε τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που είχε και παλαιότερα ξαναζήσει με κάποιον ή κάποια άλλον/άλλη, εξηγεί ο Dr Pfaus.

Τέλος, αναφέρει ότι αν όντως συμβεί μην το αγνοήσετε. Συζητήστε το και δώστε μια ευχάριστη κατάληξη στο όλο ζήτημα.

Πηγή: Mirror