Ήρθε αυτή η μεγάλη μέρα που η μητέρα του αγοριού σου θα γνωρίσει επιτέλους, με ποια βγαίνει τόσο καιρό ο κανακάρης της. Αυτή η μέρα που αν ήταν στο χέρι σου θα ήσουν ικανή να σκεφτείς άπειρες (τέλειες) δικαιολογίες, προκειμένου να την γλυτώσεις. Επειδή αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει που να χτυπάς τον ποπό σου κάτω, πάρτο απόφαση, δέξου το και ετοιμάσου για την κρίσιμη ώρα.

Όπως είναι λογικό θα περάσεις από κόσκινο για το πώς μιλάς, πώς συμπεριφέρεσαι, πώς τρως το φαγητό, πώς κάθεσαι -εντάξει σε άγχωσα για τα καλά;- και γενικά πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς να προσέξεις. Εγώ θα σου πω!

Βγάλε τον πάπυρο -χιουμοράκι- και σημείωνε:

#1. Να αγοράσεις δώρο

Το ενδεχόμενο να πας με άδεια χέρια δεν παίζει για κανένα λόγο και καμία αιτία. Φρόντισε να αγοράσεις κάτι συμβολικό, όπως για παράδειγμα γλυκά. Αν το αγόρι σου, σου έχει δώσει μια καλή περιγραφή του σπιτιού, τότε μπορείς να προτιμήσεις και κάτι διακοσμητικό. Η πιο safe επιλογή όμως είναι τα γλυκά.

#2. Πώς να μιλήσεις

Πληθυντικό εννοείται μέχρι να σου πει ο ένας απ’τους δύο -δεν είμαστε δύο, ένας είμαι- να μιλάς στον ενικό. Βασικά μπορεί και να μην στο πει κανείς, εδώ που τα λέμε. Στις ερωτήσεις που σου κάνουν προσπάθησε να απαντάς με λίγα και καλά. Μη σε πιάσει δηλαδή η φλυαρία σου απ’το άγχος και τους πηγαίνεις μέσω Λαμίας. Θα βαρεθούν οι άνθρωποι. Σημαντικό επίσης, να μην διορθώνεις ό,τι λένε. Δεν σε παίρνει.

hermione-granger-harry-potter-wingardium-leviosa

#3. Να προσφέρεσαι να βοηθήσεις στο φαγητό

Μπορεί να βαριέσαι, μπορεί να τρέμουν τα χέρια σου απ΄το άγχος, αλλά θα προσφερθείς οπωσδήποτε. Ακόμη και όταν η wanna be πεθερούλα σου πει όχι. Δεν το εννοεί, μην την πιστέψεις. Μη πέσεις στην παγίδα της. Το ίδιο ισχύει και για το μάζεμα.

#4. Μη δείχνεις ότι βαριέσαι

Στο ενδεχόμενο που έχεις βαρεθεί, μην το δείξεις. Να είσαι ευχάριστη και με το χαμόγελο μέχρι να φύγετε και να αρχίσεις την μουρμούρα στο αγόρι σου.

qh14c

#5. Ντύσιμο

Το άφησα τελευταίο, γιατί είμαι της άποψης γενικά ότι ό,τι μας αρέσει ας το φοράμε, αλλά η γνωριμία με τους γονείς απαιτεί να κάνεις κάποιες εξαιρέσεις. Άσε την υπερβολή μακριά και προτίμησε κάτι άνετο οπωσδήδποτε, χαλαρό και συγχρόνως καλό.

– Πάντως όπως και να ‘χει, προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου για να μην ζήσεις στιγμές άπειρου κάλλους όπως η Jennifer Lopez στην ταινία “Κακιά πεθερά”.

tumblr_lqxom5CxlI1r0t5gco1_500