Συμβαίνει κάθε μέρα, κάθε λεπτό και στιγμή. Η απιστία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα social media κρύβουν ένα σωρό περιπτώσεις όπου το συγκεκριμένο φαινόμενο δίνει ρεσιτάλ. Δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις το κεφάλι σου και μαθαίνεις για μία ακόμη περίπτωση όπου εκείνος την κεράτωσε ή εκείνη του τα φόρεσε κανονικά. Η αγωνία που περνάει κάποιος σήμερα μήπως πέσει θύμα απιστίας δεν περιγράφεται και είναι ακόμα ένα τεράστιο άγχος που έχει προστεθεί στα πολλά άλλα της καθημερινότητας. Το θέμα ωστόσο είναι ένα. Εάν είσαι άπιστος/η δεν καταστρέφεις μόνο τη σχέση που έχεις, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. 

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν απατάς κάποιον έρχεται στην επιφάνεια το εσωτερικό σου χάος. Μηδέν αυτοπεποίθηση, μπόλικη ανασφάλεια, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις, δεν βλέπεις καθαρά τα πράγματα. Είναι εύκολο να τα ρίξουμε όλα στην σεξουαλική ορμή. Είναι η πιο εύκολη δικαιολογία. Αυτή και το ένα παραπάνω ποτηράκι ουίσκι. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως κάποιος είναι άπιστος όταν δεν του αρέσει αυτό που είναι και αυτό που ζει. Εάν πιστεύεις πως ζεις μίζερα θα κάνεις και μίζερα πράγματα και η απιστία είναι ένα απ’ αυτά.

Και είναι ξεκάθαρο πως όταν απιστήσεις, δεν θέλεις να είσαι άλλο με αυτό το άτομο. Μπορεί να μην το ξέρεις κατά βάθος και μπορεί και να μην το παραδέχεσαι. Ακόμα κι αν είσαι το άτομο που σε απάτησαν, μπορεί κι εσύ να μην θέλεις να το πιστέψεις. Μπορεί να θέλεις να κρατήσεις αυτό που ήδη έχεις. Την ασφάλειά σου. Κι όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και όσο πιο γρήγορα τα δείτε και οι δύο ξεκάθαρα τόσο το καλύτερο για εσάς.

Δεν σε οδηγεί ο πόθος στην απιστία. Είναι αυτό το μπερδεμένο σου είναι που δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα στην σωστή του διάσταση. Δεν είσαι χαρούμενος και το δείχνεις με τις πράξεις σου. Εκείνος που αγαπάει πραγματικά δεν θα απατήσει ποτέ. Είναι η εύκολη λύση για εκείνους που δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν να φτιάξουν τον εαυτό τους και την σχέση τους. Εάν αυτό το άτομο σήμαινε τα πάντα για σένα δεν θα το απατούσες. Γιατί η απιστία σημαίνει το τέλος μίας σχέσης. Και κανείς δεν θέλει να τελειώσει κάτι με τον άνθρωπο της ζωής του. Θέλει το αντίθετο.