Τις περισσότερες φορές σε βρίσκει απροετοίμαστη, χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις, και απλά βρίσκεσαι σαστισμένη πίσω από την πόρτα να περιμένεις αν θα ξαναχτυπήσει για να ανοίξεις ή αν θα βαρεθεί και θα φύγει. Άλλες φορές πάλι είσαι τόσο απασχολημένη με το να συμμαζεύεις το ακατάστατο σπίτι σου που ούτε χρόνο να ανοίξεις δεν έχεις, ενώ η μουσική είναι τόσο δυνατά που μπορεί να μην ακούσεις καν το κουδούνι. Και δεν έχεις και καθόλου όρεξη για επισκέψεις εδώ που τα λέμε!

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που περιμένεις πίσω από την πόρτα πριν ακόμα ακούσεις βήματα και είσαι έτοιμη να ανοίξεις την πόρτα πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι.
Γιατί σε κάθε σχέση υπάρχει πάντα εκείνη η στιγμή που ο ένας από τους δυο θα αποφασίσει πως τελικά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα γυρίσει πίσω. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει! Για το αν όμως θα τα καταφέρει να ξανακερδίσει μια θέση στη καρδιά και στον καναπέ σου, αποφασίζεις εσύ και μόνο. Κάτι που μας φέρνει στο πιο δύσκολο κομμάτι…
Επιστροφές καταστροφές
Όταν το πρώην έτερον σου ήμισυ αποφασίζει να επιστρέψει στη ζωή σου και να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Εντάξει, πολύ δύσκολα! Ειδικά όταν είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Αν είσαι όμως όντως και αν αυτός θέλει και πάλι εσένα και μόνο, τότε που είναι το πρόβλημα; Ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα! Στο ότι εκείνος κατάλαβε πως είσαι αυτό που χρειάζεται αφού σε έχασε, αφού έκανε μια βόλτα από όλα τα μπαράκια της Αγίας Ειρήνης, αφού ήπιε, γλέντησε και σκέφτηκε πως λίγη ηρεμία θα του έκανε καλό. Γλυκούλης! Τώρ αν έκανες και εσύ το ίδιο η ειλικρίνια μεταξύ κατεργαρέων είνα σημαντική, όπως όμως και η δέσμευση σε μια σχέση. Δεν βγαινουμε να πάρουμε τον αέρα μας κάθε φορά που πνιγόμαστε, γιατί κάπως έτσι πάνε όλα από το κακό στο χειρότερο.
Ασυμφωνία χαρακτήρων
Αν τώρα ο χωρισμός σας ήταν μια κοινή απόφαση ή ένας μεγάλος καβγάς που ποτέ δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε παίζουμε σε άλλη κατηγορία. Γιατί τότε εκείνος είναι αυτός που έκανε το πρώτο βήμα, αυτό που εσύ φοβόσουν να κάνεις ή δεν έκανες από καθαρό εγωισμό. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πράγματα που λειτουργούν ανασταλτικά στο να πάρεις μια θετική απόφαση και να πεις «οκ, ας χαθούμε στο ηλιοβασίλεμα ακόμη μια φορά». Η σιγουριά πως και αυτή τη φορά θα ξυπνήσεις από το όνειρο, πριν καλά-καλά το ζήσεις λίγο παραπάνω. Γιατί μεταξύ μας δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλη εμπειρία για να ξέρεις πως αυτό που σας χώρισε την πρώτη φορά, θα σας χωρίσει και την δεύτερη, πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει, απλά βελτιώνεται για μερικούς μήνες και πως το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν έχει βιταμίνες –όπως λέει και μια φίλη μου! Η επιστροφή λοιπόν, για να γίνει απαιτεί μόνο ένα μεταμεσονύχτιο μήνυμα, μια μεθυσμένη βραδιά και έντονα συναισθήματα για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν ξεπέρασες. Για να κρατηθεί όμως απαιτεί ότι απαιτούσε και η σχέση σας. Η οποία να σου θυμίσω, δεν τα κατάφερε…