Το προφυλακτικό είναι παρεξηγημένο. Οι περισσότεροι άντρες –και γυναίκες εδώ που τα λέμε– πιστεύουν ότι ευθύνεται εκείνο για την διάρκεια που έχει η σεξουαλική πράξη, ενώ η απόλαυση είναι υποδεέστερη από αυτή που γίνεται χωρίς την χρήση του. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι φορές που οι άντρες χρησιμοποιούν τις παραπάνω δικαιολογίες προκείμενου να μην φορέσουν προφυλακτικό. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Queensland σε 500 ζευγάρια ανεξαρτήτου ηλικίας, τα στοιχεία που προέκυψαν απέδειξαν ότι η διάρκεια του σεξ δεν επηρεάζεται επ’ουδενί από το προφυλακτικό. Ο ψυχολόγος, Brendan Zietsch, ζήτησε από αυτά τα ζευγάρια να χρονομετρήσουν την σεξουαλική πράξη από την ώρα της διείσδυσης μέχρι το τέλος. Η μέση διάρκεια υπολογίστηκε στα 4-5 λεπτά, κάτι που επιβεβαιώνει ότι το προφυλακτικό δεν επηρεάζει σίγουρα το πόσο θα κρατήσει.

Οι άντρες λοιπόν που υποστηρίζουν ότι χάνουν την στύση τους εξαιτίας του προφυλακτικού, μάλλον πρέπει να απευθυνούν αλλού αφού αυτό οφείλεται σε στυτική δυσλειτουργία. Επομένως, δεν υπάρχει δικαιολογία για την μη χρήση του!

be9c902e1a226c07b9093e5a5548fe14