Πολλές φορές όταν γνωρίζεις κάποιον, πέφτεις στην κλασική λούμπα (που λέει και ο πατέρας μίας φίλης μου) για το αν θέλει δέσμευση μαζί σου ή όχι. Θα μου πεις, αυτά τα πράγματα υποτίθεται πρέπει να είναι ξεκάθαρα, αλλά αυτή η λέξη -πόσω μάλλον η πράξη- είναι υπό εξαφάνιση. Γι’αυτό μέχρι να περιμένεις εκείνος να σου πει τι ακριβώς θέλει από σένα -ζήσε Μάη μου δηλαδή- πρέπει να γίνεις λίγο πιο παρατηρητική. Πιάσε τα νοήματα στον αέρα. Πρόσεξε λίγο παραπάνω τα όσα λέει και θα καταλάβεις από μόνη σου αν τελικά θα προχωρήσει το μεταξύ σας. Τα ακόλουθα σημάδια, αν τα έχεις παρατηρήσει, δεν είναι για καλό:

1. Έχει αποτυχημένες σχέσεις στο ενεργητικό του

Και ως γνωστόν -εμπειρικά να το πάρεις και μόνο- το παρελθόν υπάρχει και στο μέλλον. Είναι λίγοι εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να το αφήσουν πίσω. Έτσι λοιπόν, αν κάποια στιγμή αναφερθεί σε δικές του σχέσεις και το μόνο που έχει να πει είναι το ένα παράπονο μετά το άλλο για τις πρώην του, τότε κάτι πάει πολύ στραβά. Και παρ’όλο που φταίνε δύο για έναν χωρισμό, εκείνος είναι απ’όλες ο πληγωμένος. Ξεκάθαρα, δεν μπλέκεις.

2. Βγήκε τώρα από μία σχέση

Δεν είναι τυχαίο που στο πρώτο ραντεβού γίνεται κάποια στιγμή η ερώτηση αν έχεις χωρίσει προσφάτα. Παίζει ρόλο για όλους. Αν και ο άνθρωπος που βγαίνεις, βρίσκεται στην ίδια φάση, τότε μην περιμένεις να δεσμευτεί τόσο γρήγορα ξανά. Το πιο πιθανό είναι να σε έχει για μαξιλαράκι βοηθείας. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν του αρέσεις. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο.

3. Κάτι τον κρατάει πίσω

Κάπου έχει χάσει την αποφασιστικότητά του. Μπορεί να δείχνει ενδιαφέρον για σένα, δεν παίρνει όμως την πρωτοβουλία να κάνει την πολυπόθητη κίνηση. Αν γενικά τα περισσότερα γίνονται με το ζόρι, τότε δεν υπάρχει λόγος να το τραβάς απ’τα μαλλιά.

4. Τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του

Αυτό καλό είναι να μην γίνεται. Άπαξ όμως και δεις ότι συνεχώς υπάρχει ένας παρτακισμός από την μεριά του, τον νοιάζει εν ολίγοις μόνο ο εαυτός του και ενστερνίζεται την φράση “εγώ να είμαι καλά”, τότε από ‘κει παν κι άλλοι.

5. Τα κάνει όλα γρήγορα

Αν παρατηρείς μια έντονη βιασύνη μόνο για να βρεθείτε σεξουαλικά, τότε μάλλον δεν βλέπει κάτι σοβαρό μαζί σου. Όπως και να ‘χει, σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεν είναι και τα πιο σωστά δείγματα που μπορείς να έχεις από εκείνον.