Το καταλαβαίνουμε πως γνωρίσατε αρκετά αγόρια στις φετινές σας διακοπές που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους, σας νιώθουμε όταν αναρωτιέστε πού μένει, πού βγαίνει κι από πού κρατάει η σκούφια του, όμως το facebook δεν είναι το πλησιέστερο υποκατάστημα της ΓΑΔΑ για να σας αποκαλύψει μέχρι και τι εσώρουχο φοράει το νέο σας θύμα κι εκείνος ελπίζουμε όχι καταζητούμενο μέλος παρακρατικής οργάνωσης. Μπορεί να επηρεαστήκατε από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και να καταφύγατε στο facebook ως τελευταία λύση στην εμμονική σας περιέργεια, όμως προσοχή γιατί κινδυνεύετε να γίνετε ρεζίλι και να μη σας ξεπλένει ούτε η πιο δυνατή χλωρίνη.

 

Εάν κλείνετε οκτάωρο μπροστά από την οθόνη του laptop σας και στήνετε καραούλι έξω από το διαδικτυακό του παράθυρο τότε καλά θα κάνετε να διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα την πατήσετε να μπορούμε να σας κράξουμε περήφανα λέγοντάς σας, “εγώ στα έλεγα”!

 

  • Μπαίνετε στο facebook από το κινητό σας smartphone όμως προσοχή γιατί μπορεί να μην είναι όσο έξυπνο νομίζετε. Εάν μπείτε στο προφίλ του και κλικάρετε να δείτε με ποιους είναι φίλος μπορεί πολύ εύκολα να στείλετε κατά λάθος friend request (αίτημα φιλίας) σε κάποιον κολλητό του. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε.
  • Εάν τσεκάρετε το προφίλ του και τις φωτογραφίες του προσοχή με τα like. Βλέποντας τα comments που του έχουν κάνει είναι πολύ εύκολο να πατηθεί το like και μετά δε γλιτώνετε τον εξευτελισμό.
  • Σταματήστε να καιροφυλακτείτε στο chat και μόλις μπει να τον βομβαρδίζετε με τυχαίες συζητήσεις, ερωτήσεις, απορίες και ό, τι άλλο σας κατέβει στο μυαλό. Άντρας είναι δεν είναι εντελώς ηλίθιος.
  • Όταν αλλάζετε το profile status σας προσοχή στο τι γράφετε. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια φίλη σκεφτόταν έντονα τον έτσι, πληκτρολογώντας Χριστόφορος Φιλοθέη και βγάζοντας μέσω του newsfeed της όλα της τα άπλυτα στη φόρα.
  • Σταματήστε να ψάχνετε κοινούς φίλους και να τους κάνετε friend request επειδή τάχα είσαστε παλιοί συμμαθητές, είχατε συναντηθεί πρόπερσι στο πλοίο για Αμοργό και κάποτε ήπιατε σφηνάκια μαζί στο La Luna. Όπως το έχετε πει εσείς στις 5 κολλητές σας, το ίδιο και μη σας πούμε χειρότερα έχει κάνει και αυτός, οπότε για κάθε κλικ αποστολής αιτήματος φιλίας οι κοινοί σας φίλοι γελάνε με υστερία.
  • Όταν ο λεγάμενος κάνει κάποιο comment, κάποιο σχόλιο, ή τέλος πάντων ανεβάζει στο facebook τον ύμνο της ΑΕΚ, πολιτική τοποθέτηση για το ρόλο της Χρυσής Αυγής και οικονομική ανάλυση του Βαξεβάνη δε χρειάζεται να σπεύσετε να κάνετε το like σας ή να γράψετε τη γνώμη σας. Πρώτον, υποτίθεται δεν είστε πάνω από τον υπολογιστή με ανοιχτή τη σελίδα στο όνομά του και δεύτερον δε θέλουμε να σας στενοχωρήσουμε αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν τον νοιάζει ό, τι και να σχολιάσετε.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και σε εμάς και γλιτώστε τον από το ρεζιλίκι.