…όσο καλή πρόθεση κι αν έχεις.

Όταν έκλεισα τα 30 πέρασα σε ένα άλλο επίπεδο στο παιχνίδι των σχέσεων: στη δύσκολη πίστα με τις πολλές παγίδες. Επειδή δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτή την αλλαγή του παιχνιδιού δεν περίμενα πως τα πρώτα «-άντα» συνοδεύονταν από απαραίτητη αναζήτηση του πατέρα των παιδιών μου, πως ο απώτερος σκοπός κάθε νέας γνωριμίας μου ήταν να του φτιάξω τηγανίτες με μέλι το επόμενο πρωί και μετά να πάμε στον Καίσαρη να διαλέξουμε βέρες και πως επειδή δεν έπρεπε να είμαι single, άνθρωποι γύρω μου ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τη σοφία τους μαζί μου και να μου εξηγήσουν τι έκανα λάθος:

Λάθος #1: ‘’Δεν προσπαθείς αρκετά’’

Αποφάσισα από τότε να κυκλοφορώ με μια φωτεινή πινακίδα «Εδώ η καλή νύφη» σε φλούο χρώμα που να αναβοσβήνει, γιατί δεν έχω προσπαθήσει να βγω από τη single κατάσταση μου όσο έπρεπε. Έχω ένα νέο «It takes two to tango» και όσο ιδρώτα και να ρίξεις αν δεν θέλει ο άλλος ή δεν θέλει τα ίδια πράγματα με’σένα, άδικος ο κόπος!

Λάθος #2: ‘’Είσαι πολύ επιλεκτική’’

Η αγαπημένη μου ατάκα/άποψη. Ο χρόνος που είχα το περιθώριο για επιλογές έληξε. Στις φετινές εκπτώσεις θα διαλέξω γουρούνι στο σακί.

Λάθος #3: ‘’Δεν βγαίνεις αρκετά’’

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι single πως και θες να βγεις από αυτή την κατάσταση το να μένεις κλεισμένη στο σπίτι δεν βοηθά. Το πιθανότερο είναι να είσαι ένας κοινωνικός άνθρωπος που εργάζεσαι, έχεις παρέες, δεν είναι ότι κλείστηκες σε μοναστήρι και φτιάχνεις πίτες στον Άγιο Φανούριο για να σου φανερώσει τον γαμπρό. Ακόμα και ένα party animal ωστόσο έχει το δικαίωμα να κλειστεί μερικά βράδια στο σπίτι, να φορέσει τη φόρμα του, να χαζέψει το αγαπημένο του σήριαλ…κάθε βράδυ ψηλοτάκουνα και κόκκινα κραγιόν; Ακόμα και η Marilyn Monroe κάποια στιγμή έμενε σπίτι φορώντας τη ρόμπα της.

Λάθος #4: ‘’Παίξ’το λίγο χαζή’’/ ‘’Παίξ’το γκόμενα’’/ ‘’Μην το παίζεις τόσο έξυπνη’’

Είσαι μια καταξιωμένη επαγγελματικά γυναίκα με τίτλους σπουδών και ισχυρή άποψη; Λυπάμαι, αλλά τρομάζεις τα αρσενικά.

Ας δεχτώ πως μαζί με τις περγαμηνές διαθέτεις και υποκριτικό ταλέντο οπότε προσποιήσου πως δεν είσαι τόσο δυναμική και έξυπνη. Ποιος ο λόγος ο άλλος να γνωρίσει τη βιτρίνα σου; Εκτός αν μαζί με την προσποίηση έρθει και η λοβοτομή!

…και επίσης, όντως αρκετά αρσενικά τρομάζουν: του κομπλεξικού είδους!

Σίγουρα σε κάποιο άρθρο το έχω αναφέρει ξανά πολλές φορές δεν υπάρχει λάθος συμπεριφορά, αλλά μπορεί να υπάρχει λάθος timing!

Κι αν έχεις βαρεθεί να ακούς ηλίθιες συμβουλές και απόψεις, παίξε ένα άλλο πιο σκληρό παιχνίδι που λέγεται «Βάζω Όρια».