Σε μία σχέση γίνονται πολλά λάθη. Ένα από αυτά, είναι το διάλειμμα που αποφασίζει συνήθως ο ένας απ΄τους δύο και για τους δύο. Αν και αυτό γινόταν περισσότερο στην εποχή του λύκειου, τότε που το μυαλό δεν είχε πήξει για τα καλα, υπάρχουν ακόμα πολλά ζευγάρια που το τηρούν με σθένος. Για να λέμε τις αλήθειες (το ψέμα εχθρός μας), το διάλειμμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προμήνυμα ότι η σχέση πάει για χωρισμό.

Διότι φίλη μου, αν ο φίλος σου, σου πει ότι θέλει διάλειμμα για να καταλάβει πως νιώθει απέναντι σου, είναι ένας τρόπος για να διαπιστώσει αν πρέπει να σε χωρίσει ή όχι. Το ζήτημα είναι το διάλειμμα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται σε μία σχέση και έχουμε 5 πολύ καλούς λόγους για να σε πείσουμε.

1. Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ότι πριν…

Στο διάστημα που δεν επικοινωνείτε καθόλου, μπορούν να γίνουν γεγονότα που δεν υπολόγισες πριν. Για παράδειγμα, αν εκείνος γνωρίσει μία άλλη ή βρεθεί σεξουαλικά με κάποια, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην σχέση σας. Θα θυμάσαι άλλωστε, την κατάληξη που είχαν στα “Φιλαράκια”, ο Rosh και η Rachel όταν αποφάσισαν να κάνουν διάλειμμα. Εκείνος βρέθηκε με άλλη. Πολλά μηνύματα η σειρά.

2. …και περισσότερη ανασφάλεια

Δεν ξέρεις που είναι, τι κάνει, με ποιους μιλάει και αλήθεια αυτό σε ενοχλεί τόσο πολύ, που δεν γίνεται να μην φτιάξεις διάφορα σενάρια στο μυαλό. Γενικά, αυτό είναι ένα ταλέντο που έχουμε όλες. Είσαι συνεχώς στην τσίτα, ξημεροβραδιάζεσαι στα social media του και αναρωτιέσαι συνεχώς πότε θα σου στείλει ένα μήνυμα. Δύσκολη φάση, μην την περάσεις.

We_were_on_a_break

 

3. Προκαλεί ζήτημα στην ισορροπία της σχέσης

Συνήθως αυτός που ζητάει το διάλειμμα, είναι κι αυτός που συνήθως έχει το πάνω χερί μετά και αυτό δεν αλλάζει καθόλου εύκολα.

4. Κανένα πρόβλημα δεν διορθώνεται στην ουσία

Αν υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα του που σε ενοχλούν, το διάλειμμα δεν θα τα αλλάξει. Μπορεί λόγω της απουσίας του να σου λείψει αφόρητα, να είστε τον πρώτο μήνα σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια, τα προβλήματα όμως δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν ξανά.

5. Αν χρειάζεσαι χρόνο, τότε ένα μικρό διάλειμμα δεν είναι αρκετό

Αν θες να τα βρεις με τον εαυτό και να σκεφτείς για το μέλλον της σχέσης σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι να μην μιλήσεις με τον φίλο σου για κάποιες ημέρες, δεν θα σε κάνει καλύτερη σύντροφος. Καλύτερα να χωρίσεις, γιατί αν ησουν καλά στην σχέση σου, δεν θα σκεφτόσουν από την αρχή να πάρεις αυτό το διάλειμμα.