Ερωτικό καυγαδάκι ή τσακωμός, το σίγουρο είναι πως όταν δύο διαφορετικές προσωπικότητες συνυπάρχουν σε μια σχέση, οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες. Υπάρχουν άνθρωποι που τρομάζουν μπροστά σε ένα τσακωμό και θα εύχονταν να ήταν στρουθοκάμηλοι και να μπορούσαν να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο παρά να διαφωνήσουν με το ταίρι τους.

Ωστόσο μια διένεξη μπορεί αντί να σε απομακρύνει με το ταίρι σου να κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή. Να, γιατί:

Πρώτον επειδή μόλις πεις δυνατά και ξεκάθαρα τι σε απασχολεί αποβάλλεις αυτόματα άγχος. ΟΚ, σε κανέναν (ή σχεδόν) κανένα, δεν αρέσει να διαφωνεί, να υψώνει τη φωνή του και να σπάει πιάτα αλλά όσο κρατάς ζητήματα κρυμμένα κάτω από το χαλάκι, μοιραία κάποια στιγμή θα σκοντάψεις πάνω τους. Είναι καλύτερα να διαφωνείς για κάτι πριν πάρει κολοσσιαίες διαστάσεις παρά να το κρατάς μέσα σου, να υιοθετείς μια παθητικά επιθετική συμπεριφορά κι όταν δεν αντέχεις άλλο, να κάνεις ένα μεγάλο ΜΠΑΜ!

Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο αλλά τουλάχιστον μόλις αναγνωρίσετε και συζητήσετε για το πρόβλημα που υπάρχει, έστω και με έντονο τρόπο, έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να βρείτε και τη λύση του.

Παράλληλα, μόνο και μόνο το γεγονός πως μπαίνετε στον κόπο να τσακωθείτε με το ταίρι σας δείχνει πως ακόμα σας νοιάζει τόσο εκείνος όσο και η σχέση σας…άρα η σπίθα υπάρχει ακόμα! Τη μόνιμη αδιαφορία να φοβάσαι, όχι την πρόσκαιρη ένταση!

Πριν όμως καταλήξεις να σπας όλη την προίκα σου (την περίφημη πορσελάνινη σουπιέρα), να σκίζεις τις φωτογραφίες σας, να βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε…υπάρχουν τρόποι για να μετατρέψεις τη διαφωνία σε μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας:

Πρώτον, βρες το κατάλληλο timing. Καλό είναι να μην εγείρεις τις αντιρρήσεις σου αμέσως μόλις προκύπτει ένα ζήτημα. Πάρε μια μικρή απόσταση, μέτρα ως το 100, προσπάθησε να δεις την πλευρά του αγαπημένου σου πριν ακονίσεις τα νύχια σου.

Επίσης, εκτός από το να προσπαθήσεις να «δεις» την οπτική γωνία του συντρόφου σου είναι ωφέλιμο να «ακούσεις» και τη δική του άποψη. Προσπάθησε να κρατήσεις το μυαλό σου ανοιχτό κι όσο πιο δεκτικός/η είσαι απέναντι στη γνώμη και τα συναισθήματα του άλλου τόσο πιο πιθανό είναι να περιοριστούν οι διαφωνίες σας στο μέλλον.

Τέλος, αποδέξου πως κάποιες φορές απλώς συμφωνείτε ότι διαφωνείτε. Ένας τσακωμός δεν είναι μάχη όπου έχει σκοπό να βγάλει κάποιον νικητή αλλά μια ευκαιρία να εκφράσει ο καθένας τι τον ενοχλεί. Πολλές φορές η ιδανική λύση δεν υπάρχει και από τη στιγμή που κανένας δεν έχει σχέση με τον κλώνο του, είναι καλύτερο να αποδέχεσαι πως κάποια ζητήματα θα μείνουν σε μια γκρίζα ζώνη. Λέγεται διπλωματικότητα και είναι μία από τις λέξεις που θα σώσουν τη σχέση σου.

Είδες; Και την προίκα έσωσες και το διακοσμητικό στυλ του σπιτιού σου…