«Εγώ  με άντρα που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται να βγω ποτέ», είπες στην φίλη σου ένα βράδυ που είχατε βγει και χτύπησες το χέρι στο τραπέζι. Ωστόσο το σύμπαν-η μοίρα, η τύχη ή η ατυχία- στα έφερε έτσι ώστε να γνωρίσεις όχι έναν αλλά αρκετούς άντρες οι οποίοι ήταν ακατάλληλοι για σένα.

Έχεις σκεφτεί όμως γιατί κόλλησες με αυτά τα άτομα που υπό άλλες συνθήκες θα αντιπαθούσες;

Δεν ήθελες να είσαι μόνη σου. Επειδή είχες βαρεθεί τη μοναξιά και δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα είπες να δοκιμάσεις με κάποιον που σε πρώτη βάση δεν σου γέμιζε το μάτι. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα εξελίχτηκαν πιο θερμά από την πλευρά σου και τον ερωτεύτηκες..κάτι που δεν έπρεπε να γίνει εν τέλει. Συμπέρασμα: Ο φόβος του να μείνεις μόνη σου είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που μπαίνει σε μία σχέση η οποία δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Πίστευες πως μπορείς να τον φέρεις στα μέτρα σου, δηλαδή να τον αλλάξεις. Oι περισσότερες γυναίκες πιστεύουμε πως μετά από καιρό θα καταφέρουμε να διορθώσουμε πολύ ή λίγο κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν. Στον λάθος άντρα όμως το μόνο που θα καταφέρεις να αλλάξεις θα είναι ίσως η γκαρνταρόμπα του!

Ένιωθες ότι όντως του είσαι απαραίτητη. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δοτικές σε μερικά πράγματα από τους άντρες και περιμένουμε ανταπόκριση και σε αυτά που λέμε και σε αυτά που κάνουμε. Ο ακατάλληλος άντρας όχι μόνο δεν θα ανταποδώσει το ενδιαφέρον σου αλλά δεν θα το εκτιμήσει όσο θα έπρεπε. Οπότε όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο λιγότερο θα πληγωθείς!

Το σεξ ήταν το καλύτερο της ζωής σου: Μπορείτο σεξ να ήταν το καλύτερο part στη σχέση σας,  δεν σημαίνει όμως ότι θα σε γεμίζει το ίδιο και σε άλλους τομείς. Αν σε ικανοποιεί σωματικά και όχι εγκεφαλικά τότε ποιο είναι το νόημα;